Android: ATENTIE, Google Recomanda sa FACI ASTA chiar Acum

Android are lansata o recomandare foarte importanta de catre Google pentru toti utilizatorii de telefoane, iata ce le cere compania tuturor sa faca acum.

Android patch securitate

Android este cel mai folosit sistem de operare din intreaga lume in momentul de fata, iar pentru sutele de milioane de utilizatori cei de la Google au o recomandare care ar trebui sa fie respectata chiar acum. Mai exact, cei de la Google le recomanda oamenilor sa instaleze cel mai recent patch de securitate, cel lansat zilele trecute, iar asta pentru ca el rezolva o problema foarte serioasa care exista in telefoanele Android cu versiunile 8 si 9.

Android are in versiunile 8 si 9 o problema foarte serioasa de securitate cu conexiunile Bluetooth, un hacker putand obtine acces la datele din telefoane, si putand instala malware, fara ca utilizatorul sa stie. Problema de securitate a fost descoperita de catre o companie numita ERNW, ea a fost raportata catre compania Google, care a rezolvat-o foarte rapid, iar patch-ul de securitate lansat la inceput de februarie pentru Android contine rezolvarea pentru problema.

Android: ATENTIE, Google Recomanda sa FACI ASTA chiar Acum

Android nu e singurul sistem de operare pentru care o problema de acest gen a fost descoperita, in iOS fiind descoperit ceva similar, si rezolvat de catre Apple acum ceva vreme, tot destul de rapid. Google s-a miscat foarte rapid cu patch-ul de securitate pentru rezolvarea problemelor generate de conexiunile Bluetooth, iar toti cei care ruleaza versiunea 8 si 9 in telefoane ar trebui sa instaleze chiar in acest moment actualizarea care este oferita.

“Pe Android 8.0 până la 9.0, un atacator de la distanță se află în apropiere, poate să execute în mod silențios cod arbitrar cu privilegiile demonului Bluetooth, atâta timp cât este activat Bluetooth. Nu este necesară interacțiunea utilizatorului și trebuie cunoscută doar adresa MAC Bluetooth a dispozitivelor țintă. Pentru unele dispozitive, adresa MAC Bluetooth poate fi dedusă din adresa MAC MAC WiFi. Această vulnerabilitate poate duce la furtul de date cu caracter personal și ar putea fi utilizat pentru a răspândi malware (vierme pe distanțe scurte).”

Android poate avea fisierele interne accesate de hackeri fara ca utilizatorul telefonului sa stie doar daca acestia se afla in preajma unui dispozitiv malitios, si daca au conexiunile active. Android 10 nu este afectat de aceasta problema, deci nu trebuie sa va faceti griji, dar chiar si asa, ar trebui sa instalati patch-ul de securitate de la inceputul lunii februarie deoarece el rezolva ate probleme de securitate descoperite de Google, sau companii partenere.

Android, la fel ca iOS, are in mod regulat lansate patch-uri de securitate pentru a tine utilizatorii in deplina siguranta, iar acum vorbim despre o problema care poate fi serioasa pentru oameni daca patch-ul nu e instalat.