Huawei: Decizie FARA PRECEDENT pentru TOATE Telefoanele Noi

Huawei a luat o decizie fara precedent pentru toate telefoanele sale noi, iata ce a anuntat ca va face si cum vor resimti clientii aceasta schimbare mare.

Huawei preinstalare

Huawei a luat o decizie fara precedent pentru toate telefoanele noi pe care le va lansa in cursul anului 2020, si vorbim despre o masura care vine in urma actiunilor din ce in ce mai agresive ale guvernului american. Cei de la Huawei au decis ca in telefoanele noi sa preinstaleze cele mai populare 70 de aplicatii disponibile in Google Play Store, exceptandu-le pe cele de la Google, pentru ca ai lor clienti sa aiba de la bun inceput tot ceea ce au nevoie in dispozitive.

Huawei va avea o lista de aplicatii care va varia in functie de topurile din Google Play Store pentru fiecare regiune geografica, iar ea urmeaza sa fie actualizata inainte de fiecare lansare a unui telefon nou. Din pacate, nu doar aplicatiile de la Google vor lipsi din noile telefoane ale Huawei, ci si aplicatiile Facebook Messenger, Instagram, sau WhatsApp, acestea trebuind instalate din magazine terte de aplicatii, de unde exista marele risc sa vina infectate cu virusi.

Huawei: Decizie FARA PRECEDENT pentru TOATE Telefoanele Noi

Huawei si-a prezentat planul in cadrul unei conferinte de presa pe care a organizat-o doar pentru unii jurnalisti din Europa de Est, iar Huawei P40 Pro va fi primul telefon in care noua strategie va fi aplicata. Aceasta strategie a celor de la Huawei va elimina necesitatea ca ai sai clienti sa fie obligati sa instaleze singuri aplicatiile favorite din Google Play Store, ele venind gata instalate in telefoane, ceea ce pana la urma e o idee foarte buna, daca e sa fim sinceri.

“Zilele trecute a devenit cunoscut faptul că Huawei nu intenționează să utilizeze serviciile Google în smartphone-urile sale, chiar dacă sancțiunile sunt ridicate. Dar cum să vinzi smartphone-uri fără aplicații Google? Huawei a găsit o modalitate: compania va preîncărca șaptezeci dintre cele mai populare aplicații din Google Play Store in fiecare smartphone. Lista specifică de software variază de la o regiune la alta și corespunde celor 70 de top Google Play.”

Huawei va bucura cu siguranta foarte multi clienti care-si vor vedea de la bun inceput aplicatiile in telefoane, daca ele nu sunt transferate automat prin instalarea unui backup dintr-un telefon vechi. In genera, marii producatori de telefoane prefera sa aiba o lista destul de redusa de aplicatii terte care sunt preinstalate in telefoane, insa Huawei trebuia sa faca aceasta schimbare pentru ca nu poate avea Google Play Store, nici aplicatiile companiilor americane.

Huawei se va baza foarte mult pe increderea acordata de catre clienti, deoarece acele aplicatii vor fi instalate de companie, si acestia trebuie sa se increada in faptul ca ele n-au fost modificate pentru a ii spiona.