LUNA: Fenomenul SPECTACULOS care va fi Vizibil MAINE pe Cer

LUNA va trece maine printr-un fenomen spectaculos care va fi vizibil pe Pamant daca va fi cerul senin, iata ce vei putea urmari daca esti atent la univers.

LUNA plina

LUNA ar urma sa treaca maine printr-un eveniment spectaculos in legatura cu care exista destule controverse in momentul de fata, pentru ca in functie de unii astronomi, sau de altii, el este clasificat diferit. Mai exact, unii spun ca maine ar urma sa fe prima super LUNA din anul 2020, in timp ce altii spun ca de fapt nu va fi asa, si ca primul fenomen de acest gen va avea loc abia undeva prin aprilie, dar cert este ca LUNA va fi vizibila foarte mare pe cer.

LUNA ar trebui sa fie vizibila in intregime in cursul noptii de maine, si teoretic va fi o LUNA plina, sau super LUNA cum e denumita de unii cercetatori, fiind la a 4-a cea mai mica distanta de Pamant dintre toate apropierile din 2020. Mai mult decat atat, LUNA de maine seara va avea si a 4-a cea mai puternica iluminare dintre toate cele 13 apropieri pe care satelitul natural al Pamantului le va avea in cursul anului 2020 fata de planeta noastra, conform cercetatorilor.

LUNA: Fenomenul SPECTACULOS care va fi Vizibil MAINE pe Cer

LUNA se va apropia maine la 362,479 KM de Pamant, una dintre cele mai mici distante pe care satelitul natural al Pamantului le va avea in anul 2020, iar de aceea il vom putea vedea foarte mare, dar si foarte luminat. Chiar daca aceasta nu va fi cea mai apropiata “vizita”, sau cea mai luminoasa, unii spun ca fenomenul va fi unul de super LUNA, sau LUNA plina, insa desigur ca in functie de persoana cu care vorbesti, parerile sunt impartite intre cercetatori.

“Următoarea lună plină este Luna de zăpadă, Luna furtună, Luna foamei, Magha Purnima, Magha Puja, Luna Pagoda Mahamuni, Luna Festivalului Lanternului Chinezesc și Luna Plină a Tu B’Shevat. Următoarea lună plină va fi duminică dimineață, 9 februarie, apărând „opus” Soarelui (pe longitudinea Pământului) la 2:33 AM EST. Luna va apărea plină timp de aproximativ trei zile în jurul acestei perioade, de vineri seară până luni dimineață, ceea ce face ca acest să fie un week-end plin.”

LUNA se invarte in jurul pamantului la intervale de aproximativ 30 de zile in fiecare an, dar nu intotdeauna ajunge la fel de aproape, ceea ce desigur a dus la clasificarea fenomenelor in mod separat. LUNA va ajunge la cea mai mica distanta fata de Pamant pe data de 8 aprilie a anului 2020, atunci urmand a fi la 357,035 de planeta noastra, deci ar trebui sa o vedem si mai mare si mai luminoasa decat in cursul noptii de maine, desigur daca va fi si cerul senin.

LUNA va mai fi pe data de 9 martie la 357,404 KM de Pamant, iar atunci ar trebui sa fie tot “plina”, chiar main luminoasa decat in cursul zilei de maine.