Huawei: Iata ce va INLOCUI YouTube in TOATE Telefoanele Noi

Huawei a gasit solutia pentru a inlocui YouTube in noile telefoane pe care le va lansa in 2020, iata ce a pregatit compania pentru clientii noilor produse.

Huawei youtube

Huawei este fortata sa ia decizii radicale in ceea ce priveste telefoanele noi pe care vrea sa le lanseze in intreaga lume, iar una dintre acestea are legatura cu inlocuirea aplicatiei YouTube, care nu mai poate fi oferita. Sanctiunile din SUA ii interzic companiei Huawei sa integreze Google Play Store in telefoanele sale, dar sa si preincarce orice alte aplicatii ale companiilor americane, inclusiv cea YouTube, folosita de peste 1.5 miliarde de oameni in fiecare luna.

Huawei stie ca lumea vrea sa poata folosi YouTube, astfel ca a gasit o solutie alternativa pentru platforma de video sharing creata de catre cei de la Google, iar ea ar urma sa poate denumirea Huawei Video. In momentul de fata exista o aplicatie numita Huawei Video, ea permitand redarea clipurilor video din telefoane, si fiind interconectata cu unele platforme de video streaming din Europa, deci va fi interesant de vazut cum va putea ea inlocui YouTube.

Huawei: Iata ce va INLOCUI YouTube in TOATE Telefoanele Noi

Huawei nu va putea include aplicatia YouTube in magazinul sau de aplicatii numit AppGallery, deci aceasta solutie alternativa ar trebui sa fie transformata din ceea ce e acum intr-o retea sociala pentru clipuri video. Huawei nu va putea interzice instalarea aplicatiei YouTube din magazine terte care nu ii apartin, dar aici utilizatorii isi risca datele din telefoane, pentru ca aplicatiile venite din magazine neoficiale, de la companii necunoscute, pot fi pline de virusi.

“Lista specifică de software variază de la o regiune la alta și corespunde celor 70 de top Google Play. În plus, unele dintre aplicațiile pe care Huawei vor încerca să le înlocuiască cu omologii săi – de exemplu, în martie, Huawei Video va fi lansat ca un concurent la YouTube.”

Huawei a gasit o alternativa pentru Google Maps multumita unui parteneriat facut cu TomTom, pentru Gmail ofera deja o alernativa, pentru Google Chrome la fel, dar pentru YouTube o alternativa e greu de gasit. Va fi foarte interesant de vazut cum anume ar putea functiona aceasta platforma care va inlocui YouTube pe telefoanele noi de la Huawei care vor fi lansate si in afara Chinei, dar si cata lume o va considera utila de cand va fi oficial disponibila.

Huawei va include aceasta platforma inlocuitoare a YouTube in Huawei P40 Pro, care ar urma sa fie prezentat luna viitoare, deci inca mai exista timp pentru pregatirea ei in vederea distributiei oficiale.