Huawei: SOCANT, Acces SECRET la Datele Retelelor Telecom

Huawei are o dezvaluire socanta facuta astazi impotriva sa, SUA sustinand ca ea are acces secret la datele din retelele globale de telefonie mobila.

Huawei acces

Huawei este in centrul unei acuzatii halucinante facute de catre consilierul pentru probleme de securitate nationala al lui Donald Trump, Robert C. O’Brien, el spunand SUA are dovezi privind o problema grava e chipamentelor telecom ale chinezilor. El sustine ca Huawei ar avea portite de acces secrete pe care le-ar folosi pentru a accesa retelele de telefonie din intreaga lume si a culege datele care trec prin ele, fara a spune cui anume i-ar fi oferite datele.

Huawei a fost acuzata in repetate randuri de catre oficialii SUA cu privire la probleme de acest gen, insa acum consilierul lui Trump sustine ca exista si dovezi clare cu privire la ceea ce se intampla. SUA ar sustine ca Huawei ar avea portite secrete de acces in echipamentele de telecomunicatii folosite de catre diversi operatori de telefonie mobila, si nu numai, din intreaga lume, putand accesa informatiile care trec prin ele fara ca acele companii sa stie.

Huawei: SOCANT, are Acces SECRET la Datele Retelelor Telecom

Huawei a avut intotdeauna aruncata asupra sa umbra legii din China, conform careia, orice companie trebuie sa ii furnizeze statului orice ii cere, iar SUA crede ca se extrag si informatii din retelele globale prin acele echipamente. SUA a evitat pana acum sa spuna ca are dovezi clare ca Huawei are acces la datele care trec prin echipamentele sale de telecomunicatii multumita unor portite secrete pe care le-a lasat acolo special pentru a putea avea acces la informatii.

“Huawei are capacitatea de a prelua în secret informații sensibile în rețelele wireless de generație viitoare și în alte sisteme pe care le întreține în întreaga lume. Domnul O´Brien a declarat marți că Statele Unite au avut dovezi că Huawei ar putea „accesa informații personale sensibile” în sistemele pe care le întreține în întreaga lume.”

Huawei a fost tinta multor atacuri ale SUA in ultimul an, iar abia spre sfarsitul anului 2019 au fost prezentate primele dovezi de catre americani, in intalniri secrete cu aliatii lor, privind pericolul pe care l-ar reprezenta chinezii. Desigur ca public nu a fost dezvaluit nimic cu privire la aceste acuzatii care vizeaza Huawei, insa din moment ce aliatii SUA au restrictionat sever folosirea echipamentelor sale in retelele 5G, e clar ca exista un risc in ceea ce le priveste.

Huawei a negat intotdeauna acuzatiile celor din SUA, iar pana cand vor aparea public dovezi care sa sustina afirmatiile americanilor, totul va ramane inconjurat de un foarte mare nor de mister.