Android: Google SURPRINDE cu ANUNTUL URIAS pentru Telefoane

Android are o functie surpriza anuntata de catre compania Google pentru telefoanele din intreaga lume, iata ce a pregatit compania pentru toti utilizatorii sai.

Android multitasking

Android este atat de popular in momentul de fata incat compania Google a anuntat o noua functie grozava pentru telefoanele din intreaga lume, ea urmand a fi oferita chiar de anul acesta impreuna cu versiunea 11. In cadrul conferintei pentru prezentarea Samsung GALAXY Z Flip cei de la Samsung au prezentat o functie speciala care permite impartirea ecranului in doua, iar Google a confirmat ca aceasta functie va fi oferita oficial pentru Android in 2020.

Android urmeaza sa le permita utilizatorilor din intreaga lume sa afiseze continut diferit din aceeasi aplicatie pe doua portiuni separate ale ecranului, cum puteti vedea in imaginea de mai jos. Cei de la Samsung au ales denumirea “Flex Mode” pentru functia pe care o ofera in Samsung GALAXY Z Flip, insa Google ar urma sa aleaga o denumire diferita pentru functia pe care o va oferi in mod oficial in Android pentru toate telefoanele.

Android: Google SURPRINDE cu ANUNTUL URIAS pentru Telefoane

Android multitasking flex mode

Android va avea functionalitatea implementata in mod nativ pentru telefoane, dar dezvoltatorii vor trebui sa isi modifice aplicatiile pentru a integra API-urile pe care cei de la Google le vor crea pentru sistem. Ideea in sine este foarte buna, si va oferi noi optiuni pentru multitasking pentru toti cei care folosesc telefoanele Android in lumea intreaga, sistemul de operare al Google fiind cunocut pentru faptul ca ofera optiuni de multitasking superioare fata de iOS.

Android va avea aceasta functie noua multumita colaborarii dintre Google si Samsung, cele doua companii parand sa fie in relatii mult mai bune de cat Huawei nu-si mai poate implementa aplicatiile in telefoanele proprii. Android avea nevoie si de o functie de acest gen, mai ales ca telefoanele plabile au devenit tot mai complexe si au nevoie de interfete noi pentru folosire in diversele moduri in care pot fi pliate de catre utilizatorii care le folosesc.

Android va avea aceasta functie prezentata cu siguranta in cadrul conferintei care va avea loc in cursul lunii mai, ea fiind anuntata oficial de catre cei de la Google, dar in versiune finala va ajunge in august.