RO-ALERT Folosit la INCENDIUL unui Camion cu Baterii de Telefoane

RO-ALERT incendiu camion baterii

RO-ALERT a fost folosit de catre cei de la ISU Prahova dupa ce un camion plin cu baterii de telefoane a luat foc, iar incendiul degaja un fumn dens, care desigur ca este si periculos pentru cei care il inhaleaza, bateriile fiind facute cu materiale toxice.

RO-ALERT a fost folosit pentru a alerta populatia sa nu se deplaseze in zona in care acel camion luase foc, el transportand aproximativ 500 KG de baterii pentru telefoane mobile, deci e de inteles de ce totul se putea transforma intr-o tragedie de mare amploare.

Incendiul pornit de la masina cu baterii de telefoane s-a extins la un centru de colectare auto si autoturisme dezmembrate, astfel ca pompierii au fost obligati sa intervina cu mai multe autoutilitare pentru a stinge flacarile.

RO-ALERT este folosit din ce in ce mai des pentru incendii care au loc in Romania, in special daca acestea degajeaza cantitati foarte mari de fum in atmosfera, iar in situatia aceasta cu bateriile, fumul toxic putea genera probleme pentru multe persoane.

“Un incendiu violent s-a extins de la o autoutilitară încărcată cu baterii de telefon la un centru de colectare auto și autoturisme dezmembrate din localitatea prahoveană Pleasa. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 400 mp. La locul evenimentului au fost mobilizate 5 echipaje de stingere.”

Bateriile pentru telefoane sunt cunoscute ca avand un mare pericol de explozie, si e foarte posibil ca focul din acea masina cu baterii sa fi pornit de la una defecta, una fiind suficienta pentru a le aprinde pe celelalte, mai ales ca vorbim si despre o cantitate uriasa de baterii.