Apple: Coronavirus a Afectat foarte Serios Vanzarile de Produse

0

Apple incasari coronavirus

Apple a recunoscut in mod oficial faptul ca din cauza Coronavirus nu-si va putea atinge obiectivele de vanzari pentru T1 2020, anuntandu-si investitorii cu privire la problemele pe care le genereaza virusul pentru evolutia sa financiara.

Apple anuntase ca se asteapta sa genereze minim 63 de miliarde de dolari in incasari in T1 2020 din vanzarile globale, insa Coronavirus a afectat atat de mult activitatea companiei incat se pare ca nu va atinge aceasta cifra, ceea ce e un inceput al anunturilor proaste.

Apple sustine ca atat o scadere substantiala a cererii din China, cat si probleme foarte mari cu productia de componente, si asamblarea telefoanelor iPhone la fabricile de acolo, sunt motivele principale pentru care se asteapta ca venituri e sa fie mai mici decat se astepta.

Apple are majoritatea magazinelor din China inchise, doar cele din Beijing fiind redeschise, insa si magazinele partenerilor sai sunt inchise, deci lumea nu mai cumpara produse offline din cauza Coronavirus, iar cei de la Apple vor resimti efectele, la fel ca alte companii.

“Drept urmare, nu ne așteptăm să îndeplinim orientările privind veniturile oferite pentru trimestrul martie. Primul este că aprovizionarea la nivel mondial a iPhone va fi restricționată temporar. În timp ce site-urile noastre partenere de producție iPhone sunt situate în afara provinciei Hubei – și în timp ce toate aceste facilități s-au redeschis – acestea se acumulează mai lent decât ne-am anticipat. Al doilea este că cererea pentru produsele noastre din China a fost afectată. Toate magazinele noastre din China și multe dintre magazinele partenere au fost închise. În plus, magazinele deschise funcționează la ore reduse și cu un trafic foarte scăzut al clienților”

Apple da doar startul unor anunturi care vor veni mai mult ca sigur si de la alte companii care vor avea incasarile din T1 2020 afectate de Coronavirus, iar situatia are sanse foarte mici de a se schimba chiar si in T2 2020, chiar daca epidemia se va tempera, pentru ca fabricile nu vor putea acoperi imediat cererea.