Huawei: SUA Pregateste cea mai GRAVA LOVITURA de Pana Acum

Huawei are cea mai grava lovitura de pana acum pregatita de catre SUA, iata ce riscuri vrea sa isi asume Donald Trump pentru a-i putea bloca total.

Huawei tsmc

Huawei are pregatita de catre SUA cea mai grava lovitura de pana in prezent, americanii fiind dispusi sa isi asume o serie de riscuri serioase pentru a reusi sa blocheze activitatea companiei chinezesti aproape in totalitate. SUA vrea sa le interzica celor de la TSMC sa mai produca chip-uri pentru compania Huawei, iar cum taiwanezii produc cam tot ceea ce folosesc chinezii in materie de procesoare pentru terminale mobile, si nu numai, situatia s-ar agrava rapid.

Huawei ar avea practic in totalitate blocata capacitaea de a-si fabrica procesoare pentru telefoane, echipamente GSM, tablete, etc, iar asta pentru ca TSMC e compania care le face pe toate, inclusiv pentru Apple. TSMC este cel mai mare producator de microchip-uri din lume, Apple si Huawei fiind printre clientii sai, iar SUA ar vrea sa dea o directiva care sa-i interzica sa mai produca vreo componenta pentru compania chinezeasca, dar poate pentru toate cele chinezesti.

Huawei: SUA Pregateste cea mai GRAVA LOVITURA de Pana Acum

Huawei sta sub frica acestei schimbari a legislatiei din SUA de cateva luni, fiind salvata la un moment dat de catre Pentagon, care s-a opus modificarilor, dar cei de acolo si-au “revenit in simtiri”, iar acum sunt de acord cu ele. SUA vrea cu orice pret sa blocheze activitatea Huawei, insa noile sale masuri ar afecta mult mai multe companii, daca nu vizeaza stric compania chinezeasca, deoarece ele s-ar aplica pentru orice companie straina care cumpara produse facute cu echipamente americane, si tehnologii americane.

“Administrația lui Trump are în vedere schimbarea reglementărilor din SUA pentru a-i permite să blocheze expedierile de cipuri către Huawei Technologies de la companii precum TSMC. Măsura ar fi o lovitură pentru nr. 2 producător de smartphone-uri, precum și TSMC, un producător major de cipuri pentru unitatea HiSilicon a Huawei. În conformitate cu proiectul de propunere, guvernul american va forța companiile străine care folosesc echipamente de fabricare a cipurilor din SUA să solicite o licență americană înainte de a furniza Huawei.”

Huawei resimte din plin imposibilitatea de a instala aplicatii si servicii de la Google, Facebook, sau alte companii americane, dar SUA vrea mai mult, vrea sa ii blocheze total activitatea, iar tintirea TSMC ar indeplini fara dubiu asta. Desigur ca SUA si-ar “pune in cap” foarte multa lume, dar daca va dori intr-adevar sa blocheze total Huawei, atunci o solutie mai buna decat asta nu prea exista, iar americanii desigur ca stiu foarte bine acest lucru acum.

Huawei nu prea mai are ce sa faca in momentul de fata, nici macar guvernul Chinez n-o mai prea poate ajuta, iar Donald Trump nu prea pare interesat de vreun acord comercial, ci vrea doar sa blocheze total compania chinezeasca.