Google: Noua Functie NEASTEPTATA Pregatita pentru Seria Pixel

Google gesturi carcasa

Google o noua functie neasteptata pentru telefoanele din seria Pixel, ceva ce nu e neaparat extraordinar de util, dar ce va ce ar putea fi pe placul multora dintre clientii care au cumparat si folosesc aceste modele de telefoane in momentul de fata in intreaga lume.

Google, dupa cum puteti vedea si din clipul video de mai jos, testeaza o noua functie care le va permite utilizatorilor sa atinga de doua ori carcasa telefoanelor Pixel pentru a actiona diverse aplicatii, sau chiar Google Assistant, ceea ce e interesant.

Google testeaza noul sistem de gesturi in cadrul Android 11, el avand numele de cod “Columbus”, iar din cate se pare nu e legat de vreun senzor nou implementat in telefoane, ci doar de efectuarea gesturilor pe carcasa acestora, chiar si a celor mai vechi.

Google ar folosi informatii de la giroscopul si accelerometrul telefoanelor sale pentru a oferi aceasta functionalitate, ceea ce face mult mai simpla utilizarea sa pe diverse modele de telefoane, poate chiar si pe altele decat cele din seria Pixel.

Google incearca sa le ofere utilizatorilor noi metode de a interactiona cu telefoanele lor, dar a actiona aplicatii in acest mod nu prea pare sa fie ceva chiar atat de natural in folosirea telfeoanelor, insa poate ca va avea succes.