Planeta Saturn: INCREDIBILUL Anunt Privind Existenta Vietii

Planeta Saturn este in centrul unui anunt incredibil de la cercetatori, iata ce au descoperit acestia cu privire la existenta si sustinerea vietii acolo.

Planeta Saturn ocean

Planeta Saturn are un anunt incredibil privind existenta vietii la doar doua zile dupa ce am aflat o alta veste complet neasteptata privind descoperirea apei in atmosfera de pe Jupiter, si lucrurile incep sa fie interesante. Planeta Saturn are langa ea o luna care se numeste Enceladus, aceasta avand inclusiv un ocean care ar controla nivelul de CO2 din atmosfera prin intermediul unor reactii chimice care au loc pe fundul sau in mod constant.

Planeta Saturn a avut eliberarile de gaze de pe Enceladus, venite prin crapaturile de gheata de pe suprafata lunii, analizate de catre cercetatori pentru a ajunge la concluzia ca ar putea exista viata acolo. Sonda Cassini a celor de la NASA, trimisa pentru a studia planeta Saturn, este cea care a permis analizarea acestor eliberari de gaze, iar asa cercetatorii au putut sa isi dea seama ca sub suprafata de gheata exista mult mai multe decat isi imaginau.

Planeta Saturn: INCREDIBILUL Anunt Privind Existenta Vietii

Planeta Saturn nu este una care sa poata sustine viata, insa se pare ca sub suprafata inghetata a oceanului de pe Enceladus ar putea fi sustinuta viata, ceea ce vine ca o surpriza foarte mare. Conditiile care ar exista acolo, desi nu se stie cam cat de adanc ar fi, ar putea permite sustinerea vietii, ceea ce pe planeta Saturn ar fi imposibil, dar iata ca pe luna sa apropiata este o sansa mai mare ca viata sa poata fi mentinuta, chiar daca doar sub apa inghetata.

“Înțelegând compoziția penajului, putem afla despre cum este oceanul, cum a ajuns să fie așa și dacă oferă medii în care viața așa cum știm că ar putea supraviețui. Am venit cu o nouă tehnică de analiză a compoziției plumelor pentru a estima concentrația de CO2 dizolvat în ocean. Aceasta a permis modelarea pentru a sonda procesele interioare mai profunde.”

Planeta Saturn nu are parte de aceleasi conditii ca pe Enceladus, la fundul oceanului sau parand sa existe zone cu apa geotermala, aceasta fiind eliberata in ocean, iar acolo temperatura e mai mare decat in alte zone. Desigur ca acestea ar trebui descoperite si analizate indeaproape inainte de a se puatea ajunge la o concluzie clara ca luna de langa planeta Saturn ar putea sustine vreodata viata asa cum o cunoastem in acest moment pe Pamant.

Planeta Saturn a fost analizata destul de mult timp de catre sonda Cassini, insa e nevoie de si mai multe date analizate de acolo pentru a se putea spune daca viata poate fi sustinuta pe Enceladus, sau nu.