ALERTA de la Politia Romana pentru TOTI Cetatenii ROMANI (VIDEO)

alerta Politia Romana phishing

Politia Romana a emis o alerta extrem de importanta pentru toti cetatenii din Romania, si este nevoie ca toata lumea sa fie atenta la ceea ce anunta autoritatile deoarece vorbim despre o problema care afecteaza multe persoane nestiutoare.

Politia Romana ii alerteaza pe toti cetatenii din Romania ca ea nu solicita date si informatii confidentiale prin email, adica date de identificare, informatii despre CNP, seria de buletin, adresa, etc, astfel ca oricine va cere asta, o face in mod malitios.

Politia Romana spune deasemenea ca orice fel de email-uri trimise de catre angajatii sai vin de la adresa de internet principala, adica @politiaromana.ro, deci oricare altele venite de le extensii “.com, .net, .info, .biz” nu trebuie luate in serios.

Politia Romana a emis aceasta alerta pentru toti cetatenii din Romania pentru ca e foarte posibil ca in ultima vreme sa fi fost initiate diverse atacuri de tip phishing impotriva romanilor, dar cu numele institutiei, ceea ce poate duce la pacalirea usoara a oamenilor.

Politia Romana nu prea contacteaza oamenii prin email, astfel ca atunci cand primiti vreun mesaj pe adresa voastra, ar trebui sa fiti foarte atenti de unde anume vine el, dar si ce anume se ascunde in el, si sa nu deschideti vreun fisier atasat.

Politia Romana poate avea imaginea folosita de catre hackeri in diverse atacuri de tip phishing fara a le putea opri, iar asta deoarece atacatorii sunt foarte greu de descoperit, dar si mai greu de oprit, chiar si de catre cei de la aceasta institutie importanta.

Poliția Română

#PolițiaRomână nu solicită date și informații sensibile prin e-mail!Vă dăm un exemplu: onlinecrime_at_cyberservices.com. Ca instituție a statului român folosim doar adrese de e-mail cu domeniul politiaromana.ro, care nu conțin extensii de genul .com, .net, .info, .biz.

Publicată de Politia Romana pe Vineri, 21 februarie 2020