Coronavirus: Dronele Folosite pentru a Detecta Persoanele Infectate

Coronavirus camera termala

Coronavirus continua sa sperie oamenii din intreaga lume, iar asta deoarece numarul infectarilor continua sa creasca, in special in afara Chinei, acolo unde incep sa se inregistreze tot mai multe decese in randul celor care au fost infectati cu temutul virus.

Coronavirus tine in zone sigure inclusiv medicii care ar trebui sa detecteze persoanele bolnave, iar pentru a nu risca sa fie si ei infectati, chinezii cauta acum o metoda noua de a detecta persoanele infectate, chiar in plina strada, fara a fi efectiv consultate de cinava.

Coronavirus ar urma sa fie detectat in China folosind drone, o companie americana numita Draganflyer dezvoltand acum ceva vreme o asemenea drona cu o camera termala, iar chinezii i-ar fi contactat pe producatori pentru a afla cum poate fi tehnologia aplicata si in aceasta situatie.

Coronavirus genereaza febra in randul persoanelor infectate, iar camerele termale de pe drone trimise sa monitorizeze populatia de la inaltime ar putea ajuta la descoperirea persoanelor care au temperaturi mai mari decat cele normale, deci ar putea fi infectate.

“Recent, Draganflyer a spus că a primit o „intrebare foarte credibilă” cu privire la utilizarea tehnologiei sale de drone pentru a ajuta la urmărirea răspândirii coronavirusului. Deși nu există încă un vaccin pentru virus, o astfel de urmărire ar putea fi utilizată pentru a ajuta virusul să se răspândească în continuare.”

Coronavirus a fortat aplicarea unei masuri identice inclusiv in aeroporturile din multe tari de pe glob, oamenii fiind scanati pentru a se vedea daca au temperatura, insa in China o masura similara ar urma sa fie aplicata si pentru populatia activa, care intra in mod neaparat in aeroporturi.