Vodafone: Veste EXTREM de PROSTA pentru TOTI Clientii Romani

Vodafone are clientii din Romania vizati de o veste extrem de proasta in momentul de fata, iata ce s-a intamplat in aceasta tara si cat de mare va fi impactul.

Vodafone majorari

Vodafone are clientii din Romania atentionati in legatura cu o veste extrem de proasta, si asta afecteaza cam toti abonatii din tara noastra, deci sigur vor exista si oameni care nu vor fi multumiti. Cei de la Vodafone au anuntat in primavara anului trecut o crestere de preturi pentru abonamentele din tara, insa ANPC a deciz ca ea nu ar fi tocmai legala, aplicand o amenda in valoare de 70.000 de LEI pentru operator, si ordonand blocarea aplicarii sale.

Vodafone a contestat amenda in instanta, dar si decizia de a impiedica aceasta crestere a preturilor, iar ANPC a pierdut acum definitiv o parte din batalia pe care a dus-o in justitie cu operatorul de telecomunicatii. Vodafone a reusit sa obtina o anulare a procesului verbal prin care a fost amendata cu suma de 70.000 de LEI pentru cresterea in mod unilateral a preturilor pentru abonamentele din Romania, dar nu a reusit sa obtina anularea ordinului care impiedica acea crestere.

Vodafone: Veste EXTREM de PROSTA pentru TOTI Clientii Romani

Vodafone a contestat intr-o actiune separata decizia celor de la ANPC de a bloca aceasta crestere de preturi pentru abonamente, si avand in vedere ca s-a obtinut anularea amenzii, e foarte posibil ca si ordinul sa fie anulat. Desigur ca o instanta trebuie sa decida asta, insa sansele ca acel ordin sa fie anulat sunt foarte mari, si asta va aduce pentru clienti o crestere cu 1 euro pe luna a preturilor abonamentelor din Romania, optiunile de cartele putand fi deasemenea scumpite.

Vodafone a scumpit abonamentele clientilor din Romania din cauza OUG 114/2018, care a adus o taxa pe cifra de afaceri care pana atunci desi exista, nu a fost impusa de catre autoritatile din Romania. Pentru ca aveau sa piarda zeci de milioane de euro anual, cei de la Vodafone au decis sa creasca preturile abonamentelor, la fel ca Orange, Telekom, RCS & RDS, insa a fost unul dintre putinii operatori care a fost amendat si a avut cresterea blocata.

Vodafone va creste imediat preturile daca va obtine in instanta o anulare si a ordinului prin care masura a fost blocata, astfel ca ramane de vazut ce se va intampla in perioada urmatoare.