Coronavirus Romania: Mesajul WhatsApp care a SPERIAT Oamenii

Coronavirus Romania whatsapp

Coronavirus incepe sa panicheze Romania, desi niciun caz de persoana infectata nu a fost confirmat inca pe teritoriul tarii noastre, insa panica e alimentata de mesaje precum cel de mai jos, care a inceput sa circule pe WhatsApp si e distribuit cu rapiditate.

Coronavirus a adus acest mesaj pe WhatsApp si vorbim despre o stire falsa pe care autoritatile au dezmintit-o in repetate randuri, si probabil vor trebui sa o mai dezminta pentru ca vasta majoritate a celor care folosesc aplicatia nu stiu diferenta dintre realitate si stifi false.

Coronavirus are acest mesaj distribuit nu doar pe WhatsApp, ci si pe Facebook Messenger, reteaua de socializare Facebook, si altele, dar a inceput sa fie distribuit pe prima platforma, lumea speriata, sau doar dornica sa le faca altora rau, distribuindu-l rapid.

Coronavirus ne arata cat de periculoasa e WhatsApp, la fel ca si restul celorlalte platforme de mesagerie, iar asta-mi aduce aminte de 2018 si oamenii omorati cu pietre in India dupa o campanie similara de stiri false distribuite prin aceeasi platforma.

Coronavirus Romania whatsapp mesaj fals

Coronavirus ne arata iar ca WhatsApp e o platforma numai buna pentru a distribui panica in randul populatiei, si daca primiti acel mesaj, nu-l trimiteti mai departe si ignorati-l pentru ca nu este adevarat, autoritatile dezmintindu-l in repetate randuri.

“Noi am solicitat populației să nu asculte nimic din ce vine pe social media și din surse neconfirmate. Este acum un grup de comunicare care se construiește astăzi, au azi primele întâlniri și prin acest grup se va comunica. În momentul în care știm că este un caz și este confirmat 100%, o să-l comunicăm. Dacă cineva află pe surse, este treaba lui, dar nu se ia în considerare nimic de pe surse până nu este ieșită comunicarea oficială. Așa trebuie să învățăm să lucrăm în astfel de situații, pentru că altfel vom avea o mare problemă de gestionare a situațiilor de urgență și populația să fie indusă în eroare.”

Coronavirus va fi motivul din cauza caruia foarte multe alte stiri false vor aparea pe WhatsApp, Facebook, Facebook Messenger, si multe alte platforme vor fi invadate de stiri false, si va readuc aminte faptul ca doar pe website-urile IGSU, DSU, MAI sau al Ministerului Sanatatii gasiti informatii reale.