ING Bank: AVERTIZARE IMPORTANTA pentru Clientii din Romania

ING Bank a inceput astazi sa emita o avertizare foarte importanta pentru toti clientii sai din Romania, iata de ce vrea banca sa fim extrem de atenti.

ING Bank caraus

ING Bank a inceput astazi sa-si avertizeze clientii din Romania in legatura cu o problema foarte serioasa in care acestia pot fi atrasi fara sa isi dea seama ce se intampla, si ar putea ajunge sa fie anchetati de catre autoritati. Cei de la ING Bank isi avertizeaza clientii sa nu fie carausi de bani, sau “money mules”, iar asta pentru ca ar putea ajunge sa fie implicati in infractiuni de crima organizata care i-ar putea aduce in fata procurorilor de la DIICOT.

ING Bank le explica tuturor clientilor din Romania ca un caraus de bani este o persoana care accepta sa transfere catre o terta persoana o suma de bani primita fizic, sau direct in cont, dar obtinuta in mod ilegal. ING Bank le spune oamenilor ca scopul acestui gen de actiuni este de a ascunde beneficiarul real al banilor respectivi, dar si sursa lor, sumele fiind de obicei obtinute in mod ielgal prin atacuri de phishing, malware, inselaciune, sau alte infractiuni.

ING Bank: AVERTIZARE IMPORTANTA pentru Clientii din Romania

ING Bank spune ca folosind carausii de bani, gruparile de crima organizata reusesc sa spele banii obtinuti prin activitati ilegale, si sa le faca urma pierduta prin transferuri repetate in diverse zone ale lumii. Persoanele care devin carausi de bani in aceste scheme complexe de spalare de bani sunt complici si risca dosare penale, plus condamnari la inchisoare pentru activitatea lor ilegala, iar ING Bank probabil a avut cazuri de genul acesta.

“Fereşte-te întotdeauna de persoanele necunoscute care îţi propun să transferi banii lor prin conturile tale. În spatele acestei cerinţe se ascund, de cele mai multe ori, afaceri ilegale şi periculoase pentru care poţi ajunge să răspunzi şi tu în faţa legii, chiar dacă eşti un simplu cărăuş de bani sau “money mule”.”

ING Bank este una dintre cele mai mari banci din Romania, si din moment ce face aceasta avertizare, atunci e foarte probabil ca ea sa vina de la unele cazuri prin care au trecut anumiti clienti ai bancii. Acest lucru nu este mentionat de catre cei de la ING Bank in avertizarea trimisa astazi catre clienti, dar mesjaul important care trebuie retinut este ca nu trebuie sa-ti risti libertatea si viata pentru a deveni un caraus de bani pentru grupari de crima organizata.

ING Bank a inceput sa trimita aceasta avertizare catre toti clientii, deci mai multe detalii vor fi disponibile pentru toata lumea in email-ul care a venit astazi de la banca.