Vanzarile iPhone SCAD din cauza Coronavirus, ale iPad CRESC

iphone vanzari coronavirus

Vanzarile de telefoane iPhone scad din cauza Coronavirus in China, iar asta e perfect normal pentru ca inclusiv vanzarile tuturor celorlalti producatori de telefoane au scazut dupa ce populatia a fost fortata sa stea in case si sa evite deplasarea pentru prevenirea raspandirii virusului.

Conform analistilor, vanzarile de telefoane iPhone ar fi scazut cu 28% in China din cauza Coronavirus, o reducere substantiala in comparatie cu ceea ce s-ar fi intamplat in mod normal in aceasta perioada, deci vorbim despre probleme mari pentru companie.

Vanzarile de telefoane in China au scazut cu 37% din cauza Coronavirus, deci Apple are parte de o evolutie mult mai buna dcat a altor producatori, dar exact precum anuntase, este afectata si era ienvitabil ca asta sa se intample dupa masurile radicale ale autoritatilor.

Vanzarile de telefoane scad in China in timp ce vanzarile de tablete au crescut, ia iPad se bucura de o evolutie mult mai buna decat in mod normal, si asta din nevoia oamenilor de a lucra de la distanta, tabletele fiind solutia ideala pentru multi.

“Vânzările China iPhone de la Apple Inc. au scăzut în ianuarie, pe măsură ce coronavirusul a început să se răspândească. Cererea pentru produs a scăzut cu 28% față de luna precedentă, o scădere mai mare decât de obicei pentru acea perioadă a anului. Cererea de tablete pe piața din China crește în mod inadvertent, ca urmare a focarului de coronavirus care alimentează nevoile pentru munca la distanță și învățarea, dar producția ODM-urilor lor este afectată de lipsa de materii prime, componente și forță de muncă.”

Desi iPad se vinde mai bine decat iPhone, problema sta in stocuri si productie, iar asta deoarece Coronavirus a afectat substantial inclusiv productia, deci lucrurile nu sunt 100% bune pentru ca degeaba exista cerere pentru unele produse in locul altora daca nua i ce sa furnizezi.