Huawei: Anuntul Companiei pentru TOTI Clientii cu Telefoane

Huawei are un anunt foarte important pentru toti clientii cu telefoane mobile din intreaga lume, iata ce a afirmat si cat de importanta este vestea.

Huawei magazin

Huawei a facut un anunt foarte important pentru toti clientii sai cu telefoane din intreaga lume, si asta in conditiile in care compania a fost nevoita sa faca o serie de schimbari mari pentru ele. Conform celor de la Huawei, AppGallery, magazinul lor de aplicatii pentru telefoanele proprii, a devenit al treilea cel mai mare magazin de aplicatii pentru telefoane mobile, urcand in mod surprinzator sub Google Play Store si App Store in foarte scurt timp.

Huawei a alocat 1 miliard de dolari pentru a atrage dezvoltatori catre AppGallery, o parte dintre ei fiind distribuiti catre anumite tari, in timp ce altii vor fi distribuiti in urmatoarele luni. Investitiile continua, insa intre timp cei de la Huawei afirma ca AppGallery are nu mai putin de 400.000 de utilizatori activi lunar in magazinul sau de aplicatii, si fata de miliardele de la Apple si Google, diferenta este una extrem de mare, si va ramane asa.

Huawei: Anuntul Companiei pentru TOTI Clientii cu Telefoane

Huawei are totusi o problema mare in ceea ce priveste aplicatiile respective, iar asta pentru ca ele sunt in proportie de peste 90% disponibile doar pentru asiatici, nu si pentru cei din alte zone de pe glob. In aceasta idee, indiferent cat s-ar lauda Huawei cu numarul de utilizatori, cei din afara Chinei, nu se prea pot bucura de AppGallery asa cum si-ar dori pentru ca nu au aplicatiile dorite disponibile, in principal cele de la Google, Facebook, etc.

“Compania susține că, începând cu 2019, AppGallery avea peste 400.000 de utilizatori lunari, situându-se pe un al treilea loc confortabil în spatele pieței Play Store și a pieței Apple. O majoritate a utilizatorilor lunari de 400K sunt, de asemenea, cel mai probabil cu sediul în țara natală Huawei din China, unde telefoanele nu sunt livrate cu Play Store în general, ceea ce face ca aceste numere să fie ușor înclinate, ca să spunem cel puțin.”

Huawei are totusi parte de un numar extrem de mic de utilizatori in comparatie cu milioanele de telefoane fara aplicatii Google pe care sustine ca le-a vandut in lumea intreag, deci n-ar fi greu de crezut ca informatiile sunt false. Huawei a afirmat la un moment dat ca a vandut aproape 8 milioane de telefoane din seria Mate 30, ele venind fara aplicatii Google, deci numai 400.000 de utilizatori in AppGallery este o cifra extrem de distanta de numarul de vanzari.

Huawei incearca sa impuna AppGallery ca un magazin de aplicatii pe care clientii sa il foloseasca in locul Google Play Store si App Store, insa ramane de vazut cam cat succes ar putea avea cu el.

UPDATE: e vorba de 400 de milioane de utilizatori, nu de 400.000 cum a fost raportat initial.

“HUAWEI AppGallery este platforma oficială de distribuție a aplicațiilor Huawei. Având un palmares de nouă ani de agregare și dezvoltare a aplicațiilor, HUAWEI AppGallery este unul dintre primele trei magazine de aplicații din lume, care oferă peste 600 de milioane de utilizatori de dispozitive Huawei din peste 170 de țări / regiuni cu o bogată cură de aplicații globale și locale. În 2019, HUAWEI AppGallery a avut peste 400 de milioane de utilizatori activi lunari în întreaga lume, contribuind la 210 miliarde de descărcări pe parcursul anului.”