Planeta Saturn: Plan URIAS pentru Viitorul Intregii Omeniri

Planeta Saturn are anuntat un plan foarte important care poate afecta existenta intregii omeniri, iata ce vor sa faca agentiile spatiale in urmatorii ani.

Planeta Saturn explorare

Planeta Saturn are parte de o veste neasteptata astazi pentru ca planurile omenirii de a descoperi mai multe locuri cu viata in univers merg inainte, si ceva foarte important este pregatit pentru asta. Se pare ca o misiune speciala ar fi pregatita de catre agentiile spatiale pentru luna Enceladus de langa planeta Saturn, iar aceasta ar urma sa duca o sonda spatiala pe suprafata corpului cosmic pentru a analiza continutul oceanului care se afla acolo, e putand ascunde viata.

Planeta Saturn nu pare sa aiba semne care ar da de inteles ca ar putea exista viata acolo, dar luna Enceladus are zone mult mai potrivite pentru a cauta viata. Avand in vedere ca din spatiul cosmic este extrem de greu de analizat ceea ce se afla sub suprafata inghetata a unui ocean, NASA ar putea trimite pe lunile de langa planeta Saturn sonde care sa sape sub acest invelis inghetat pentru a analiza apa pentru semne de viata.

Planeta Saturn: Plan URIAS pentru Viitorul Intregii Omeniri

Planeta Saturn este urmatoarea mare speranta a omenirii in ceea ce priveste o posibila descoperire a semnelor de viata, si vorbim despre ceva foarte important pentru toata omenirea. Apa pe planetele si lunile din galaxia noastra este vazuta de catre cercetatori ca un foarte bun indicator al posibilei existente a semenlor de viata, iar cum pe planeta Saturn nu exista asa ceva, totul se concentreaza pe lunile in care exista oceane, pe suprafete foarte mari.

“O serie de fisuri mari „dungă de tigru” punctează regiunea polară sudică a lui Enceladus și zeci de gheizere aruncă gheață de apă, molecule organice și alte materiale în spațiu din aceste fisuri. Aceste gheizere sunt puternice și prolifice; penajul pe care îl creează formează inelul E al lui Saturn. Materialul gheizerului provine probabil din marea lui Enceladus, astfel că dungi de tigru ar putea fi un portal, permițând, probabil, unei sonde să intre în apă fără să găsească kilometri de gheață.”

Planeta Saturn nu are apa deoarece e complet inghetata, si nu are nici macar in atmosfera, astfel ca doar pe lunile sale ar putea exista viata, insa aceasta sub forma de microorganisme. E improbabil ca sub oceanale inghetate de pe lunile care orbiteaza planeta Saturn sa existe pesti, balene, si alte vietati care se regasesc in oceanele noastre, deci doar microorganisme, care pana la urma sunt tot forme de viata, dar ele ar putea fi periculoase pentru pamanteni.

Planeta Saturn ar putea avea primele misiuni de explorare a oceanlor lunilor sale lansate pana in 2030, dar e greu de spus cand ar putea fi aduse si primele probe pe Pamant, daca asa ceva e luat vreodata in calcul.