Apple pregateste primul iPhone FARA un port de incarcare

Apple iPhone port incarcare

Apple pregateste lansarea primului iPhone care nu are un port de incarcare, iar imaginea de zilele trecute cu sistemul OS Recovery este cea mai clara dovada a planurilor celor din Cupertino, schimbarea fiind zvonita de catre diversi analisti deja.

Acest OS Recovery urmeaza sa permita reinstalarea sistemului de operare iOS fara a conecta telefonul direct la un calculator prin cablu, ci doar prin internet, sau prin conectarea cu un cablu la un alt iDevice, si schimbarea este una extrem de importanta.

Eliminarea portului de incarcare din iPhone, sau chiar iPad, nu e tocmai ceva ce parea sa fie un obiectiv al Apple, insa aceasta functie ne arata ca intentiile americanilor sunt de a face asa ceva pentru telefoanele si tabletele lor, exact precum se intampla in Apple Watch.

Eliminarea portului de incarcare din iPhone va cam ingreuna repararea telefoanelor care nu mai pornesc, de exemplu, iar asta pentru ca functia poate fi folosita doar daca telefonul e activ, nu si daca e inchis, asa cum se intampla cu Recovery sau DFU Mode.

Desigur ca deocamdata functia abia a fost descoperita, si nu se stiu prea multe despre felul in care va functiona, dar e cat se poate de clar faptul ca Apple ne pregateste pentru o lume in care telefoanele sale iPhone nu vor mai avea porturi de incarcare.