Digi Mobil: Decizia neasteptata care e foarte buna pentru Romani

Digi Mobil a luat o decizie neasteptata, dar care este foarte buna pentru clientii sai din Romania, iata ce vrea sa faca in urmatoarele luni in tara.

Digi Mobil preluare

Digi Mobil a luat o decizie neasteptata, una care anul trecut a fost data uitarii dupa ce s-a aflat ca operatorul vrea sa faca lucrurile in stilul propriu, si nu prea e dornic sa ajunga la o intelegere usoara cu Telekom. Astazi v-am spus ca Telekom s-ar fi inteles cu RCS & RDS pentru vanzarea diviziei mobile catre grupul Digi, iar asta ar insemna ca Digi Mobil ar beneficia de o infrastructura noua in Romania, poate si de cateva milioane de clienti, daca asta si isi doresc.

Digi Mobil investeste de ceva vreme intr-o noua infrastructura pentru telefonia mobila, si sigur nu o face foarte ieftin, insa iata ca totusi e interesata de ceea ce are Telekom in Romania pe partea de infrastructura mobila. Toata lumea stie faptul ca Telekom are o infrastructura mobila mai buna decat cei de la Digi Mobil, desi ambii operatori au servicii proaste, dar exista un avantaj pentru grupul german in ceea ce priveste acoperirea si calitatea serviciilor.

Digi Mobil: Decizia neasteptata care e foarte buna pentru Romani

Digi Mobil ar avea multe de castigat de pe urma preluarii Telekom cu tot cu infrastructura, iar clientii din Romania ar fi extrem de mult avantajati de o asemenea tranzactie intre grupuri. O infrastructura mai buna si mai extinsa ar ajuta Digi Mobil sa le ofere clientilor servicii mai bune, iar asta ar putea-o ajuta sa isi creasca inclusiv numarul de portari in retea, care oricum au depasit orice fel de recorduri, dar se poate chiar mai bine de atat.

Digi Mobil ar trebui sa cheltuie cel putin cateva sute de milioane de euro pentru a prelua divizia de servicii mobile a celor de la Telekom, dar la ce fel de intelegere s-a ajuns intre grupuri deocamdata nu se stie. In mod teoretic, cei de la Digi Mobil vor prelua inclusiv clientii pe care ii are Telekom, altfel nu cred ca intelegerea ar fi putut fi incheiata, iar asa grupul Digi si-ar cam dubla clientii pe partea de telefonie mobial, rivalizand Vodafone, si putand chiar sa intreaca Orange in numarul total de clienti.

Digi Mobil ramane pana una-alta cu o extindere constanta a acoperirii pe care o ofera pentru clientii sai din Romania, anuntand cam o dat ala doua/trei saptamani cat si unde a mai extins retelele sale.