Coronavirus inca Afeceaza Productia de Telefoane iPhone

coronavirus productia iphone china

Coronavirus inca afecteaza productia de telefoane iPhone in China, cei de la Foxconn spunand, conform Reuters, ca urmeaza sa revina la fluxul normal de productie undeva pe la finalul aceste luni, mult mai tarziu decat avea nevoie compania Apple in acest an.

Coronavirus a fortat Foxconn sa-si inchida unele fabrici, iar in momentul de fata, la mai bine de o luna de inchiderea acestora, ele functioneaza doar la 50% din capacitate, dar situatia e mult mai buna decat cea inregistrata in cursul lunii februarie.

Coronavirus a tinut sute de mii de angajati ai Foxconn departe de fabricile sale din China, iar asta va afecta cu siguranta Apple, si alte companii care depind de fabricile Foxconn, mai ales ca unele au fost modificate pentru a produce masti de protectie.

Coronavirus va afecta mai mult ca sigur productia iPhone 9, care ar trebui sa fie lansat in cursul acestei luni, dar in baza a ceea ce vedem acum, e posibil ca ea sa aiba loc cu cantitati extrem de limitate, Foxconn urmand a creste productia in aprilie.

“Furnizorul Apple Foxconn (2317.TW) a avertizat că veniturile vor scădea cu 15% în întreprinderile, inclusiv electronice de consum și produse pentru întreprinderi în primul trimestru. Totuși, Foxconn a căutat să diminueze preocupările investitorilor cu privire la impactul virusului, spunând că se așteaptă să reia producția normală în China, baza sa de producție de top, până la sfârșitul lunii martie.”

Coronavirus este o problema pentru o foarte mare parte din industria chineza, dar a ajutat al eliberarea oamenilor de poluarea masiva care e facuta acolo, insa imagini recente arata ca situatia incepe sa revina la “normal”, cu poluare cu tot.