Coronavirus: anuntul DSU Romania privind situatia din 5 martie

Coronavirus anunt dsu romania 5 martie

DSU Romania a emis informarea zilnica privind situatia evolutiei Coronavirus in Romania, iar dupa cum puteti vedea mai jos, lucrurile au ramas neschimbate in ceea ce priveste numarul de infectari, cifra ramanand in continuare la 6.

Unul dintre pacientii infectati cu Coronavirus in Romania a fost declarat vindecat, iar un al doilea ar putea fi deasemenea declarat vindecat, el avand ieri un test facut pentru a se verifica daca virusul inca mai este in organism, acesta iesind negativ.

DSU anunta ca numarul de persoane aflate in carantina institutionalizata a crescut usor, cu doar cateva persoane, de ieri pana azi, insa numarul de persoane aflate in izolare la domiciliu a crescut cu aproape 600 in doar o zi, totul probabil pe masura ce mai multi romani s-au intors din Italia.

In ceea ce priveste apelurile facute la numarul TelVerde special creat pentru Coronavirus, DSU spune ca ieri s-au inregistrat 1011 apeluri, in timp ce la 112 au mai sunat 69 de persoane, deci oamenii incep sa sune unde trebuie pentru a afla informatii despre virus.

BULETIN DE PRESĂ5 Martie 2020, ora 10.00 Astăzi, 5 martie, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 38…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Joi, 5 martie 2020

Pe 4 martie 2020 au fost confirmate doua noi cazuri de infectare cu virusul Coronavirus, COVID-19, pe teritoriul Romaniei, ambele avand ca sursa directa, sau indirecta, Italia, tara din care a fost adus virusul in Romania pana in momentul de fata.