Planeta Saturn: Anunt IMPORTANT NASA, se Intampla in Martie

Planeta Saturn este in centrul unui anunt important al NASA, iata ce se intampla in martie pe cerul instelat, si cum sunt implicate Jupiter, Marte si LUNA.

Planeta Saturn este una dintre cele mai importante planete din sistemul nostru solar, dar si din galaxie, iar cei de la NASA au facut un anunt care vine ca o veste foarte buna pentru multi dintre astronomi. Conform celor de la NASA, planeta Saturn este vizibila pe cerul instelat in fiecare dimineata din luna martie, impreuna cu Jupiter si Marte, ele putand fi observate de catre orice persoana care are un telescop si urmareste cu mare atentie cerul.

Planeta Saturn isi va schimba pozitia in raport cu Pamantul pe masura ce ne indreptam spre sfarsitul lunii martie, la fel ca si in cazul Jupiter sau Marte, astfel ca in fiecare zi le veti vedea intr-o pozitie diferita. Conform celor spuse de catre NASA, planeta Saturn, impreuna cu celelalte planete, va fi vizibila cel mai bine in primele ore ale diminetii, deci va trebui sa va treziti “cu noaptea-n cap” pentru a putea vedea toate cele trei planete prezente pe cerul instelat.

Planeta Saturn: Anunt IMPORTANT NASA, se Intampla in Martie

Planeta Saturn se va apropia cel mai mult de Jupiter si Marte pana in ziua de 13 martie, iar de atunci LUNA va incepe si ea o apropiere constanta de cele trei planete foarte importante. Intre 17 – 19 martie ce de la NASA spun ca LUNA se va apropia si mai mult de cele trei planete, iar pe data de 17 martie planeta Saturn va fi atat de aproape de Jupiter si Marte incat de la distanta se va genera impreia ca planetele se intrepatrund, desi raman la distante uriase una fata de cealalta.

“Căutați cele mai importante momente ale astronomiei pentru martie 2020? În această lună, primii oameni se bucură de o grupare planetară de Marte, Jupiter și Saturn în cerul matinal. În plus, o privire mai atentă la Sirius, cea mai strălucitoare stea din cer și observă un trio minunat la apusul de pe 28 martie.”

Planeta Saturn va fi vizibila pe 18 martie cu o semiluna intre celelalte trei planete, iar clipul video de mai sus prezinta foarte bine toate etapele prin care vor trece planetele in luna martie. Dupa aceasta data, planeta Saturn va continua sa se distanteze de celelalte planete, pana in data de 31 martie, cand tot ceea ce vedem in clipul video publicat de catre NASA va deveni doar istorie, astfel ca vom ramane fara acest spectacol frumos facut de catre planete.

Planeta Saturn isi va continua drumul prin sistemul solar, in orbita sa din jurul Soarelui, iar pana anul viitor, in mod teoretic, n-ar trebui sa mai avem parte de vreun spectacol similar care sa poata fi observat usor.