Coronavirus Romania: cazul 9 confirmat la un barbat din Hunedoara

Coronavirus Romania caz 9

Autoritatile romane au confirmat un al noualea cetatean infectat de Coronavirus in Romania, iar de aceasta data vorbim despre un barbat in varsta de 40 de ani care a intrat in Romania pe 26 februarie, venind din Bergamo, el fiind in izolare la domiciliu.

Barbatul a cerut ieri ajutorul autoritatilor dupa ce a inceput sa aiba febra, iar dupa ce i-au fost prelevate teste s-a confirmat faptul ca este infectat cu Coronavirus, in urmatoarele ore el urmand a fi transferat pentru internare la spitalul din Timisoara.

Spre deosebire de cel de-al optulea caz, aici vorbim despre o noua persoana care a venit infectata din Italia, deci nu este o infectare cu Coronavirus care a avut loc pe teritoriul Romaniei, insa partea buna este ca ea era in izolare la domiciliu, deci speram ca nu a ignorat recomandarile, si nu a infectat alte persoane.

Cu un total de 9 cazuri de infectare cu Coronavirus, Romania este una dintre tarile care raporteaza tot mai multe cazuri de la o zi la alta, si asta in timp ce peste 12.000 de persoane se afla in izolare la domiciliu, unele dintre ele ignorand constient recomandarile, si infectand alte persoane.

“A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), respectiv un bărbat de 40 de ani din Hunedoara. Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în țară din Italia (Bergamo). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce bărbatul a manifestat febră. Bărbatul va fi internat la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara și a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.”

Astazi un tanar din judetul Iasi a fost dus la politie in timpul unui examen auto dupa ce s-a constatat ca a ignorat izolarea la domiciliu impusa de DSP, el fiind amendat cu 10.000 de LEI, dar daca e infectat, e posibil sa fi infectate alte persoane pana a ajuns acolo.