Huawei MATE 40 Pro: Vestile PROASTE pentru noul Telefon

Huawei MATE 40 Pro are parte de o veste nu chiar atat de buna astazi dupa ce a fost dezvaluit ceea ce urmeaza sa ofere pentru clienti pe partea de performante.

Huawei MATE 40 Pro kirin

Huawei MATE 40 Pro este unul dintre cele doua foarte importante modele de telefoane pe care compania chinezeasca le va lansa in 2020, iar astazi avem parte de o anunt extrem de important cu privire la viitorul sau. Conform unei publicatii chinezesti, Huawei MATE 40 Pro urmeaza sa aiba un nou chip cu procesor lansat in cursul anului 2020, acesta fiind produs folosind un proces de fabricatie de 5nm, asa cum ni s-a mai spus in trecut, deci nu e nimic nou.

Huawei MATE 40 Pro va avea acest chip produs de catre cei de la TSMC, exact precum ni s-a mai spus, vestea in sine nefiind noua pentru cineva, dar avem acum si cateva detalii cu privire la specificatiile sale. In primul rand, noul chip pentru Huawei MATE 40 Pro va avea denumirea Kirin 1020, nu Kirin 1000, si se pare ca vor fi doua componente de acest gen facute anul acesta, fara sa se stie foarte clar de ce a luat compania Huawei aceasta decizie pentru telefoane.

Huawei MATE 40 Pro: Vestile PROASTE pentru noul Telefon

Huawei MATE 40 Pro va beneficia de o reducere cu 15% a consumului de energie in acest chip Kirin 1020 in comparatie cu cel de anul trecut, in timp ce performantele ar trebui sa fie reduse cu doar 7%. Densitatea tranzistorilor ar urma sa fie crescuta cu 80%, insa chiar si asa, sporul de performante pentru Huawei MATE 40 Pro in raport cu modelul anterior este neasteptat de mic, si asta pentru ca in general schimbarea procesului de fabricatie aduce beneficii mai mari.

“După nodul de 7nm, 5nm va fi un alt nod important de proces al TSMC, împărțit în versiuni N5, N5P, primul aducand o îmbunătățire a performanței fata de procesul N7 de 7nm cu 7%, reducerea consumului de energie cu 15%, densitatea tranzistorului a crescut cu 80%..”

Huawei MATE 40 Pro ar putea avea un chip Kirin 1020, in timp ce in alte modele de telefoane, mai ieftine, ar trebui sa fie integrat unul Kirin 1000, aceasta fiind singura explicatie pentru fabricarea a doua chip-uri separate. Cei de la Huawei vor fabrica acest chip la acelasi producator folosit de Apple pentru a produce noul chip A14 pentru telefoanele din seria iPhone 12, deci Huawei MATE 40 Pro si noile telefoane Apple vor avea procesoare facute cu acealsi proces de fabricatie.

Huawei MATE 40 Pro va fi lansat in toamna acestui an, o data clara nefiind cunoscuta deocamdata, dar e de asteptat ca el sa fie dezvaluit in apropierea prezentarii pregatite de Apple pentru seria iPhone 12.