Facebook: datele a 300 de milioane de oameni publicate online

Facebook date 300 milioane oameni online

Facebook trece din nou printr-o situatie problematica dupa ce datele a peste 300 de milioane de oameni din reteaua de socializare au fost publicate online de catre hackeri care au avut acces la ele, si securitate ala platforma americana nu pare sa fie o prioritate.

Facebook a lasat la indemana hackerilor informatii despre identificatorul contului de utilizator al fiecarei persoane, numarul de telefon, dar si numele complet al persoanei, deci multi oameni pot avea legatura imediata facuta intre cont si identitatea lor reala.

Facebook a avut doua baze de date cu datele a 300 de milioane de utilizatori descoperite inca din decembrie de catre un expert in securitate informatica, ele fiind, aparent, facute de catre hackeri din Vietnam, dar accesul era liber pentru oricine.

Bazele de date au fost incarcate in 2020 pe un alt server, cu inca 42 de milioane de conturi adaugate, acesta fiind atacat de catre alti hackeri, care au sters bazele de date, publicand in locul lor un mesaj pentru securizarea acestora, Facebook parand sa fie inerta in toata situatia.

Facebook a trecut in 2019 prin foarte multe situatii similare, in total datele a peste 1 miliard de oameni fiind expuse pe internet, compania facand diverse promisiuni de imbunatatire a protectiei datelor, insa totul fara vreun efect bun real, in final.