Huawei: Primele PROBLEME Mari Resimtite cu Telefoanele sale

Huawei are parte de primele probleme mari resimtite cu telefoanele sale, iata ce se intampla acum cu compania chinezeasca, sic at de serioasa e situatia.

0

Huawei februarie

Huawei incepe sa resimta primele probleme mari cu telefoanele sale chiar de la inceputul anului 2020, si vorbim despre o situatie in care compania chinezeasca nu a mai fost pusa pana in momentul de fata. Desi cei de la Huawei au spus ca nu au activitatea afectata de catre Coronavirus, in realitate lucrurile nu stau chiar asa, si asta pentru ca in China vanzarile sale s-au injumatatit in luna februarie din cauza virusului, asta dupa ce nici ianuarie nu a fost o luna grozava, dar nu doar pentru ei, ci pentru toate companiile de acolo.

Huawei are probleme in piata sa principala, acolo vanzarile totale de telefoane inregistrand o scadere de aproape 55% in februarie 2020 fata de februarie 2019, Apple avand parte de o scadere chiar mai mare, de 60%. Avand in vedere ca Huawei depinde de China pentru a-si sustine vanzarile la un nivel ridicat, Coronavirus i-a cam dat peste cap planurile pentru 2020, compania anuntand deja ca in acest an se asteapta la o scadere de 20% a vanzarilor.

Huawei: Primele PROBLEME Mari Resimtite cu Telefoanele sale

Huawei are deja parte de primele semne serioase ale acestei scaderi substantiale a vanzarilor de telefoane, iar in martie e posibil ca lucrurile sa mearga tot pe un trend negativ, inainte de a-si reveni in aprilie. Este de asteptat ca nu doar Huawei, ci si toti ceilalti producatori de telefoane mobile sa inregistreze cresteri ale vanzarilor in aprilie 2020, dar nimeni nu stie daca ele vor ajunge la nivelul din 2019, sau doar va fi vorba de o diferenta mai mica.

Huawei are de luptat acum cu doi inamici, Donald Trump si Coronavirus, iar desi China pare sa fi reusit sa opreasca raspandirea virusului, lucrurile nu sunt deocamdata in totalitate in siguranta. Cei de la Huawei vor incerca totusi sa-si creasca vanzarile prin diverse metode, chiar daca acest lucru nu va fi chiar atat de simplu, iar desi in China au sanse de succes, in afara tarii nu e chiar atat de usor sa fie competitiva fara aplicatiile si serviciile lansate de Google.

Huawei va depasi cu siguranta aceasta perioada prin care trece, mai ales ca va avea si ajutorul guvernului Chinez, dar e posibil sa inregistreze o scadere chiar mai mare de 20% a vanzarilor globale.