ING Bank: Anunta o CRESTERE a Comisioanelor de la 1 Aprilie

ING Bank anunta o crestere a comisioanelor incepand cu data de 1 aprilie in toata Romania, iata care dintre carduri vor fi afectate de aceasta modificare.

ING Bank comisioane

UPDATE 2: ING Bank mi-a comunicat faptul ca se renunta complet la aceasta majorare de comision, astfel ca nu se va modifica nimic incepand cu 1 aprilie, masura fiind una foarte bine gandita, avand in vedere intregul context economic actual.

“Referitor la informarea trimisă către dumneavoastră în data de 11.03.2020, privind modificarea comisionului perceput comercianților pentru încasările la POS, de la 0,8% la 1% per tranzacție de la 1 aprilie 2020, vă informăm că am decis să amânăm aplicarea ei cu 3 luni.

Vrem să vă reasigurăm de faptul că siguranța și protecția clienților si a angajaților noștri sunt prioritatea numărul 1 a Băncii în aceste momente. Vă informăm că monitorizăm atent situația generată de COVID-19 și lucrăm în mod continuu la un plan de măsuri pentru sprijinirea tuturor clienților noștri afectați de această perioadă dificilă. Pentru situații particulare, vă rugăm să ne contactați pe canalele obișnuite pentru a căuta împreună soluții.”

UPDATE: Conform celor de la ING Bank, aceasta modificare de comisioane se aplica doar pentru entitatile juridice care au POS si incaseaza prin POS-uri, nu pentru platile facute la POS de catre entitatile juridice.

ING Bank a anunta tin cursul zilei de ieri ca va creste comisioanele pentru cardurile clientilor pentru efectuarea uneia dintre operatiunile pe care le facem cel mai des in viata de zi cu zi. Cei de la ING Bank au anuntat o crestere a comisionului perceput pentru platile cu cardul facute la POS-uri, adica atunci cand mergi la magazin si platesti cu cardul, majorarea fiind de la 0.8% la 1%, insa ea se aplica doar pentru cardurile emise firmelor, PFA, si a altor entitati.

ING Bank percepe acest comision de 0.8% in momentul de fata pentru orice fel de plata facuta de catre companii la POS-uri, iar de la 1 aparilie 2020 se va face cresterea la 1%, una foarte mica, dar care pentru banca va aduce mai multi bani. Pentru clientii care sunt firme, PFA, alte entitati, vorbim despre un impact care variaza in functie de numarul de tranzactii anuale facute, dar si de valoarea acestora, dar modificarea ING Bank nu prea este negociabila.

ING Bank: Anunta o CRESTERE a Comisioanelor de la 1 Aprilie

ING Bank nu face aceasta crestere si pentru clientii persoane fizice, deci daca nu vi s-a perceput comision pentru platile la POS, sau era unul mic, modificarea de acum nu are legatura cu voi. Avand in vedere cati clienti are ING Bank in Romania, chiar si o crestere de 0.2% pentru comisioanele platilor la POS poate aduce sume consistente pentru banca in decursul unui an de zile, iar desigur ca o explicatie pentru modificari nu a fost oferita de catre ea.

“Dorim să vă informăm că începând cu 1 aprilie 2020 va intra în vigoare modificarea comisionului aferent tranzacțiilor la POS, de la 0,8% la 1% per tranzacție. Noul comision va fi evidenţiat în versiunea actualizată a broşurii “Lista de Taxe și Comisioane pentru persoane juridice, PFA și alte entități” a ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti disponibilă pe www.ing.ro, care va intra în vigoare în luna aprilie 2020.”

ING Bank a anuntat aceste schimbari pentru comisioanele percepute persoanelor juridice la scurt timp dupa ce a anuntat schimbari bune pentru clientii persoane fizice. Acum mai bine de o saptamana, cei de la ING Bank anuntasera ca ofera cursuri personalizate pentru unii clienti, comisioane 0 pentru anumite operatiuni, renuntare ala comisioanele pentru retragerile de la ATM-uri, si alte schimbari benefice pentru unii dintre clientii sai din Romania.

ING Bank, dupa cum v-am spus mai sus, va face aceste modificari pentru persoanele juridice incepand cu data de 1 aprilie 2020, deci daca dupa acea data veti vedea comisioane usor mai mari pentru plati, atunci veti sti de ce.