Coronavirus Romania: Cazul 59 confirmat de catre Autoritati

coronavirus romania Cazul 49

UPDATE 7: 59 de cazuri de infectare cu Coronavirus au fost confirmate in Romania de catre secretarul de stat Nelu Tataru, toate aceste cazuri fiind din Hunedoara.

  • “Caz 53: Bărbat, 53 ani, Covasna, venit din Italia, Trentino, pe 08.03 si autoizolat la domiciliu, contact cu un caz pozitiv.
  • Cele 6 persoane au intrat în contact cu femeia din Hunedoara, 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal.
    • Caz 54: Femeie, 58 ani, pacient,
    • Caz 55: Femeie, 74 ani, pacient
    • Caz 56: Femeie, 52 ani, pacient
    • Caz 57: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
    • Caz 58: Femeie, 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
    • Caz 59: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical”

UPDATE 6: Cazul 53 de infectare cu Coronavirus a fost confirmat pentru o persoana din judetul Hunedoara. Ea s-a intors din Trentino, Italia, si a stat autoizolata la domiciliu.


UPDATE 5: Cazul 52 a fost deasemenea anuntat de catre Grupul de Comunicare Strategica, in aceasta situatie fiind vorba despre o femeie in varsta de 33 de ani internata la Cluj-Napoca, intoarsa din Italia pe 10 martie.

“Femeie, 33 ani, lucrează în Trentino, Italia. S-a intors pe 10.03.2020, în ziua urmatoare, pe 11.03.2020 se internează cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.”


UPDATE 4: Cazul 51 a fost confirmat de catre Grupul de Comunicare Strategica, un tanar in varsta de 21 de ani, sofer de TIR, din judetul Mures fiind persoana in cauza.

“Bărbat 21 ani, jud. Mureș, șofer de TIR, a călători în Italia în perioada 4-6 martie. In cursul zilei de 10 martie 2020 a apelat 112 acuzând simptome care se încadrau in definiția de caz. Este internat la secția de boli infecțioase a Spitalului județean din Tg. Mureș. Va fi transferat la Cluj-Napoca.”


UPDATE 3: Cazul 50 a fost confirmat la o femeie de 54 de ani din orasul Roman, ea venind din Italia pe 1 martie, dintr-o zona care nu era carantinata, ea fiind internata in spital deja.


UPDATE 2: Cazul 49 a fost confirmat in Romania, si este vorba despre o femeie care se afla in carantina in Arad.

“Caz 49: Femeie, 45 de ani, venită din Italia, aflată în carantina in Arad.”


UPDATE: Doar 48 de persoane sunt infectate in Romania.

Coronavirus a ajuns in Romania la cazul 49, iar asta pentru ca dimineata au fost confirmate inca doua noi cazuri in tara noastra, bilantul de ieri oprindu-se la 47, dar iata ca infectarile continua sa vina, chiar de foarte dimineata astazi.

Cazul 48 de infectare cu Coronavirus sunt din Bucuresti, ea fiind contact indirect al fostului politist care este internat la spitalul Gerota, al MAI, care a fost introdus in totalitate in carantina dupa ce barbatul a fost confirmat pozitiv.

Din cauza acelui barbat s-ar fi infectat pana acum aproape 10 persoane cu Coronavirus, printre care si familia sa, inclusiv un medic de la spitalul Gerota, astfel ca vorbim despre o situatie care ne arata cat de importanta este preventia in asemenea cazuri.

Coronavirus se raspandeste cu foarte mare rapiditate de la o persoane infectata la o persoana sanatoasa, iar in acest caz din Bucuresti, autoritatile au afirmat ca barbatul nu a dezvaluit de la bun inceput ca a calatorit in Israel, iar asa nu a fost tratat de la bun inceput ca suspect de infectare cu acest virus.

“Cazul 48. Femeie, 20 de ani, din București. Contact direct cu șofer pacient internat la Spitalul Gerota.”

In cazul 48, fiindca e vorba despre un contact indirect, el n-a luat Coronavirus de la acel barbat, ci de la persoane care au fost infectate de catre el, deci trebuie sa va protejati extrem de bine atunci cand iesiti in public.