Coronavirus Romania: Cazul 139 de Infectare Confirmat Oficial

Declarații de presă la sediul MAI

Declarații de presă la sediul MAI

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Duminică, 15 martie 2020

UPDATE: Inca 8 cazuri de infectare au fost confirmate, ajungandu-se acum la 139 de cazuri de persoane infectate in Romania.

“Până astăzi, 15 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 139 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați.

Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.”


Coronavirus a infectat 131 de persoane de pe teritoriul Romaniei pana in momentul de fata, cifra crescand deja cu 8 persoane in raport cu cea anuntata la finalul zilei de ieri, insa nu e o crestere la care nu se asteptau autoritatile.

Cele 8 persoane confirmate ca fiind infectate cu noul Coronavirus au intrat in contact cu fostul politist internat la spitalul Gerota, dar si cu senatorul PNL Vergil Chitac, toate aceste 8 persoane erau deja in autoizolare, deci acum vor fi internate in spital.

Dintre cele 131 de persoane infectate pana in momentul de fata, 9 sunt vindecate, dar 11 sunt cadre medicale, si acestea trebuie protejate pentru ca toti cei bolnavi au nevoie de ele pentru a fi vindecati, astfel ca daca aveti probleme de sanatate, spuneti tot adevarul medicilor.

La ora 14:00 urmeaza sa aiba loc o conferinta de presa pentru a fi anuntate unele dintre posibilele masuri care vor fi aduse de starea de urgenta, si o veti putea urmari live intr-un articol dedicat aici.