iPhone 12 vine cu un procesor performant si o mare premiera

iPhone 12 procesor performant

iPhone 12 va avea un nou chip A14 cu un procesor foarte performant, acesta aducand si o foarte mare premiera pentru lista de iDevice-uri pe care compania le va pune in vanzare, acesta urmand a fi folosit si in tabletele iPad Pro.

iPhone 12 urmeaza sa fie echipat cu un chip A14 care are integrat un procesor ce este tactat la frecvente de 3 GHz, aceasta fiind prima oara cand un procesor pentru terminale mobile ruleaza la o frecventa de lucru atat de mare, ceea ce desigur ca e bine pentru clientii Apple.

iPhone 12 ar urma sa aiba procesorul tactat la 3.1 GHz, iar asta i-ar oferi un scor in Geekbench care ar fi cu peste 1000 de puncte mai mare decat cel de acum, deci o crestere in performante de 30% data de o crestere a frecventei de lucru cu nu mai putin de 400 MHz.

iPhone 12 ar urma deci sa fie la fel de puternic precum o tableta iPad Pro, cei de la Apple dorind sa le ofere clientilor din toata lumea putere de procesare foarte buna pentru dispozitivele pe care le cumpara pentru a le folosi in viata de zi cu zi.

iPhone 12 chip a14 performante
Performantele procesorului din chip-ul A12X, din iPad Pro, vs cele presupuse pentru A14.

iPhone 12 era asteptat cu un chip A14 mai puternic decat cel pe care-l vedem acum, insa sporul de 30% in performante este totusi cu mult peste ceea ce s-a zvonit pana in momentul de fata, deci ramane de vazut ce vom primi efectiv pentru el.