LUNA: Anuntul NASA care Arata cat de MARI sunt Problemele

LUNA este in centrul unui anunt foarte important de la NASA care ne arata cat de mari sunt problemele cu noile sale misiuni pentru satelitul natural.

LUNA colonie

LUNA este vizata de o serie de misiuni pe care NASA le pregasteste de ceva vreme deja, insa din pacate acum a venit un anunt foarte important care arata cat de mari sunt in realitate problemele. NASA vrea sa faca o baza permanenta pe LUNA in care sa aiba astronauti care sa exploreze indeaproape satelitul natural al Pamantului, dar si care sa plece la un moment dat spre Marte tot de acolo, insa realizarea ei nu e atat de simpla precum parea odata.

LUNA urmeaza sa aiba amanate cu aproximativ un an de zile planurile pentru crearea bazei permanente care ar urma sa gazduiasca astronautii, iar asta pentru ca NASA e obligata sa regandeasca intregul sau concept. Se pare ca pretul foarte mare pentru a construi o asemenea baza pe LUNA, dar si dificultatile tehnice in a realiza constructia acolo, obliga NASA sa isi modifice planurile initiale, iar amanarea de un an de zile ar putea fi doar inceputul.

LUNA: Anuntul NASA care Arata cat de MARI sunt Problemele

LUNA va avea aceasta baza facuta de catre NASA printr-o atragere de fonduri si de la parteneri din afara SUA, iar asta pentru ca suma necesara e atat de mare incat nu poate fi acoperita doar de catre americani. Asta inseamna ca acea baza pe care o va construi NASA pe LUNA nu ar fi doar a sa, ceea ce desigur ca ar complica extrem de mult lucrurile, si ar putea aduce in ea inclusiv astronauti din alte tari, dar deocamdata nimic nu este 100% sigur.

“NASA are în vedere extinderea calendarului pentru a începe stabilirea unei baze pentru oameni pe lună, putând perturba un element central al ambițiilor spațiale ale președintelui Trump. Oficialii administrației Trump au declarat de mult timp că planurile de a readuce astronauții americani pe suprafața lunară, de asemenea, trebuiau să pună simultan bazele pentru amenajarea unor spații de viață și de lucru.”

LUNA ar urma sa aiba inclusiv primele misiuni de aselenizare amanate de catre cei de la NASA, iara sta deoarece pana in 2024 nu ar fi pregatita o nava si un modul lunar pentru aselenizare. NASA dorea ca pana in 2028 sa aiba si baza de colonizare facuta pe LUNA, insa probabil ca fara investitii mult mai mari decat cele de acum, obiectivele sale vor fi sortite esecului, ceea ce desigur ca e o veste foarte proasta pentru Donald Trump si toate ambitiile sale.

LUNA era vazuta ca un posibil punct de plecare spre planeta Marte, fie direct de pe suprafata sa, fie dintr-un hub de transport de langa ea, dar ramane de vazut cum vor decurge lucrurile.