UBER: Scaderea foarte MARE a Curselor din Cauza Coronavirus

UBER a confirmat ca inregistreaza o scadere dramatica a numarului de curse din cauza Coronavirus, iata cat de serioasa a devenit situatia pentru companie.

UBER evitat

UBER resimte din plin criza Coroanvirus, compania inregistrand scaderi dramatice a numarului de curse in unele orase in care oamenii au incetat sa mai circule folosindu-i masinile din platforma. Conform reprezentantilor UBER, in orasul Seattle numarul curselor facute de catre masinile din platforma a scazut cu 60% – 70% din cauza Coronavirus, problema fiind una foarte mare, dar asteptata in contextul avertizarilor de la autoritati.

UBER nu a oferit cifre pentru alte orase din SUA, dar spune ca situatia ar fi similara si in alte orase mari din SUA, cum ar fi New York, Los Angeles, San Francisco, toate avand probleme mari din cauza infectarilor. UBER se asteapta ca si in multe alte orase de pe glob sa se intample acelasi lucru, e clar ca in italia s-a intamplat deja, la fel ca si in Franta, probabil si in Germania.

UBER: Scaderea foarte MARE a Curselor din Cauza Coronavirus

UBER are afirmatiile confirmate si de catre soferi, doar ca acestia spun ca numarul curselor ar fi scazut cu pana la 80%, la fel ca si incasarile, ceea ce este de asteptat, avand in vedere profilul serviciului. UBER spune ca are 10 miliarde de dolari la dispozitie pentru a trece peste aceasta criza, o suma uriasa, dar soferii care lucreaza pentru platforma n-au sume la fel de mari la dispozitie pentru a supravietui in perioada de criza in care am intrat cu totii.

“Rezervările brute ale companiei la Seattle, un oraș lovit cu greu de noul coronavirus, au scăzut cu 60-70 la sută, a declarat Dara Khosrowshahi, CEO-ul companiei. Vedem un model similar – dacă desenez curbele, există o diferență de cronometrare – dar curbele din SF, LA, NYC au o formă similară. Acestea sunt vremuri cu adevărat, cu adevărat incerte și ciudate.”

UBER a oprit angajarile si promotiile pentru cursele facute in platforma, avand 150 de milioane de dolari alocati pentru promovare, insa cu toate acestea, compania va functiona fara probleme pana la final de 2020. Daca intreaga criza va dura doar o luna, sau doua, atunci din iunie soferii ar trebui sa reinceapa sa castige bani, la fel ca si UBER, deci lumea ar trebui sa reinceapa sa intre intr-un fel de normal, dar nimeni nu e sigur acum de ceea ce se va intampla.

UBER este una dintre companiile norocoase, iar asta pentru ca are bani suficienti pentru a functiona tot anul, chiar si in contextul crizei Coronavirus, dar putine companii au acelasi lux acum.