WhatsApp: ce Ar Trebui sa Faca Guvernul Romaniei chiar ACUM

WhatsApp este una dintre principalele surse de informatii false in legatura cu noul Coronavirus, iata ce ar trebui sa faca Guvernul Romaniei chiar acum.

WhatsApp guvern

WhatsApp este una dintre marile probleme ale omenirii in lupta dura dusa cu noul Coronavirus, iar unele guverne au inteles ca batalia trebuie sa fie dusa si acolo, ceva ce-ar trebui sa faca si Guvernul Romaniei. Pentru ca milioane de romani stau constant pe WhatsApp, Guvernul Romaniei ar trebui sa faca un chat bot care sa le raspunda la intrebarile acestora in legatura cu noul Coronavirus, ceva ce alte tari au facut deja pentru a reduce raspandirea de informatii false.

WhatsApp este unul dintre principalele motoare de raspandire a informatiilor total false, iar asta pentru ca nimeni nu poate urmari tot ceea ce se intampla acolo, si nimeni nu poate opri fenomenul, nici macar Guvernul Romaniei. Din ce am inteles aseara dintr-un interviu al ministrului sanatatii, Victor Costache, un robot ar exista pentru numarul TelVerde la care suna romanii care vor informatii despre Coronavirus, deci poate ca s-ar putea face ceva si pentru WhatsApp.

WhatsApp: ce Ar Trebui sa Faca Guvernul Romaniei chiar ACUM

WhatsApp permite de foarte multa vreme crearea de roboti virtuali care sa ofere informatii pentru oamenii care vor sa afle detalii despre diversele produse ale companiilor, dar Guvernului Romaniei poate oferi informatii despre Coronavirus. Guvernul Romaniei duce deja o lupta pe Facebook pentru a opri raspandirea de informatii false, dar ar trebui sa actioneze la fel chiar si pe WhatsApp, dar iar un chat bot cu raspunsuri la diverse intrebari ar fi o idee buna.

WhatsApp ar putea avea un numar special pe care oamenii l-ar putea introduce in agenda, iar acolo ar putea intreba daca exista tratamente pentru Coronavirus, cum se pot proteja, ce trebuie sa faca daca au simptome, iar un robot le-ar raspunde automat. Nu cred ca ar fi chiar atat de greu de facut un robot pentru WhatsApp din moment ce ar exista unul pentru numarul TelVerde, acela trebuind sa aiba deja o baza de date cu intrebari si raspunsuri predefinite.

WhatsApp este sursa principala pentru distribuirea de informatii false, in fiecare dimineata aparand cate ceva nou, deci trebuie sa fiti foarte atenti la mesajele care va sunt trimise de catre diverse persoane.