Microsoft renunta la investitiile in sistemele de recunoastere faciala

Microsoft investitii recunoastere faciala

Microsoft a anuntat ca renunta sa mai investeasca in sistemele de recunoastere faciala, si totul dupa ce o companie in care a investit destul de mult a fost in centrul unui scandal privind supravegherea in masa in Fasia Gaza.

AnyVision este compania de la care a pornit totul, Microsoft investind serios in ea, si chiar daca un audit facut acolo a dezvaluit ca tehnologiile sale n-ar fi fost folosite pentru supravegherea oamenilor din Fasia Gaza, iata ca americanii decid totusi sa nu mai investeasca in ea.

Microsoft investea in recunoastere faciala la fel ca oricare dintre celelalte companii de pe piata care bagau bani in aceste tehnologii, dar acum isi va concentra resursele pe alte tehnologii mai importante, iar asta nu e neaparat o veste rea pentru actionarii sai.

Microsoft a cerut si congresului SUA sa dea o legislatie prin care sistemele de recunoastere faciala sa fie reglementate, dar cum acest lucru e inca foarte departe de a se intampla, ramane ca restul companiilor sa decida daca vor mai sustine tehnologia, sau nu.

“După o analiză atentă, Microsoft și AnyVision au convenit că este în interesul ambelor întreprinderi ca Microsoft să cedeze participarea la AnyVision. Pentru Microsoft, procesul de audit a consolidat provocările de a fi un investitor minoritar într-o companie care vinde tehnologie sensibilă, deoarece astfel de investiții nu permit în general nivelul de supraveghere sau control pe care Microsoft îl exercită asupra utilizării propriei tehnologii.”