Ministerul Sanatatii: raman sechele dupa vindecarea de Coronavirus ?

0

Ministerul Sanatatii sechele vindecarea Coronavirus

Ministerul Sanatatii face astazi o informare foarte importanta pentru a raspunde unei intrebari care circula pe internet de ceva vreme, si care nu are un raspuns foarte clar, nici macar acum, oamenii dorind sa stie daca dupa vindecarea de Coronavirus pot ramane sechele pe termen lung.

Ministerul Sanatatii nu ofera prea multe clarificari nici prin aceasta informare, iar asta pentru ca inca nu se stie ce fel de impact pe termen lung ar exista, sau nu, asupra sistemului respirator in urma infectarii cu noul Coronavirus, iar detalii aveti mai jos.

“Studiile apărute până în prezent au constatat că, la pacienții infectați cu noul coronavirus, modificările radiologice pot persista până la 4 săptămâni de la debutul simptomelor, acestea fiind însă ameliorate față de perioada spitalizării.

De asemenea, chiar dacă o persoană întrunește criteriile de externare (două teste negative la interval de 24 de ore, absența febrei și ameliorarea simptomelor, semnelor clinice și radiologice), aceasta poate prezenta în continuare simptome ușoare pentru următoarele săptămâni.

Până la acest moment, nu s-a putut determina impactul pe termen mediu și lung al infecției cu coronavirus asupra sistemului respirator și asupra altor organe, la pacienții vindecați și externați.”

Studiile apărute până în prezent au constatat că, la pacienții infectați cu noul coronavirus, modificările radiologice…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Marţi, 31 martie 2020