Soarele: NASA face un Anunt UIMITOR cu o Premiera Mondiala

NASA a anuntat un proiect foarte important care are in centrul soarele, acesta avand potentialul de a ajuta la evolutia omenirii in urmatorii ani.

soare nasa sunrise

Soarele este in centrul unui anunt foarte important al celor de la NASA, agentia spatiala americana folosind tehnologie de ultima generatie pentru o premiera mondiala care ar putea ajuta toata omenirea. mai exact, cei de la NASA vor combina sase sateliti pentru a crea un telescop inovator care in schimb va ajuta la analizarea mult mai atenta a soarelui care ne sustine viata, proiectul in sine avand denumirea SunRISE, si e evident de ce a fost aleasa.

Soarele va fi monitorizat de catre NASA prin combinarea mai multor sateliti de mici dimensiuni cunoscuti cu denumirea CubeSeats, fiecare avand o dimensiune de cam 10 cm. Dimensiunile mici impun ca mai multe CubeSeats sa fie folosite, iar cu ajutorul lor cei de la NASA vor putea monitoriza mai usor particulele care sunt eliberate in univers de catre furtunile solare, ar asta ar putea ajuta foarte mult la intelegerea efectelor pe care ele le au asupra Pamantului.

Soarele: NASA face un Anunt UIMITOR cu o Premiera Mondiala

NASA va combina 6 CubeSeats intr-un grup care va functiona ca un telescop radio distribuit, fiecare urmand a functiona cu energie de la soare, dimensiunile fiind similare cu cele ale unui prajitor de paine. Acesti CubeSeats vor fi lansati in atmosfera de deasupra Pamantului, si vor sta la cam 9.6 km distanta unul de celalalt, urmand a face in tandem imagini radio cu emisiile de frecventa joasa care se datoreaza activitatii soarelui.

“Un telescop inovativ distribuit, care combină eforturile a șase sateliți, va oferi NASA o perspectivă fără precedent asupra unora dintre cele mai puternice – și periculoase – activități ale Soarelui. SunRISE, este o nouă aplicație de mai multe milioane de dolari a tehnologiei CubeSat de ultimă oră și, dacă reușește, ar putea deschide calea către o știință spațială cu totul nouă și mai accesibilă.”

Multumita acestor CubeSeats cei de la NASA vor putea detecta aceste emisii care in mod normal ar fi blocate de atmosfera, iar multumita tehnologiei inovatoare folosite acum, se va putea detecta si locatia de pe soare din care vin ele. Modele 3D vor putea fi facute de catre NASA pentru a ni se arata cum se extind si evolueaza eruptiile radio de pe soare, americanii putand sa faca si o harta a campului magnetic al soarelui, totul multumita acestui proiect avansat.

NASA vrea sa lanseze aceste CubeSeats in perioada urmatoare pentru a incepe proiectul cat mai repede, si va fi interesant de vazut ce fel de rezultate vor putea avea ei.