Huawei: ATENTIONARE Fara Precedent Facuta Azi Impotriva SUA

Huawei a lansat o atentionare fara precedent impotriva SUA astazi, iata ce spune compania ca se va intampla daca ii vor fi impuse sanctiuni mai dure.

Huawei atentionare

Huawei surprinde intreaga lume cu o atentionare fara precedent facuta astazi impotriva americanilor, iar asta e ceva ce pana acum nu am mai vazut venind direct de la companie. Cei de la Huawei au atentionat SUA ca daca vor decide sa introduca sanctiuni mai dure impotriva sa in perioada urmatoare, atunci guvernul de la Beijing va reactiona agresiv si va aplica masuri similare impotriva unor companii americane, sau va lua alte actiuni cu impact major.

Huawei risca sa aiba activitatea total blocata deoarece SUA vrea sa aplice o noua masura care ar impiedica-o sa mai cumpere procesoare, modem-uri, si multe alte componente pentru telefoanele sale. Huawei a spus ca guvernul de la Beijing va raspunde cu interzicerea vanzarii anumitor produse americane in China, dar si cu inlocuirea unor furnizori de produse din SUA cu altii din Coreea de Sud, semn ca exista coordonare intre companie si guvern in aceasta disputa.

Huawei: ATENTIONARE Fara Precedent Facuta Azi Impotriva SUA

Huawei nu a recunoscut vreodata ca este intr-o foarte stransa colaborare cu guvernul de la Beijing, insa aceasta atentionare fara precedent confirma fara dubiu legatura extrem de transa dintre cele doua entitati. Atentionarea pe care cei de la Huawei au facut-o vine dupa ce in anul 2019 a inregistrat cea mai mica crestere a veniturilor din ultimii ani, si totul pentru ca SUA i-a blocat posibilitatea de a mai integra serviciile si aplicatiile Google in telefoane, iar consumatorii evita sa le cumpere.

“Huawei a avertizat marți că 2020 va fi cel mai dificil an, datorită restricțiilor comerciale americane care au afectat vânzările peste mări în 2019 și a prezis că guvernul chinez va riposta împotriva Statelor Unite. Cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume a emis avertismentul, deoarece a raportat cea mai slabă creștere a profitului anual în trei ani. Acesta a declarat că Beijingul ar putea reveni împotriva măsurilor americane de restricționare a vânzărilor de cipuri către Huawei, prin restricționarea vânzărilor de produse americane în China și prin trecerea la furnizori alternative din China și Coreea de Sud.”

Huawei a atentionat deasemnea ca 2020 va fi un an in care va avea iar probleme cu vanzarile din cauza sanctiunilor din SUA, insa daca ele vor deveni mai dure, ea nu va mai putea face telefoane mobile. Aceasta ar fi o lovitura extrem de dura, si asta pentru ca ar putea bloca inclusiv productia de alte dispozitive pe care le vinde, inclusiv unele de telecomunicatii, deci compania n-ar mai putea decat sa vanda ceea ce are in stoc, si nimic mai mult.

Huawei incepe sa puna presiune tot mai mare pe guvernul SUA, folosindu-se de puterea guvernului chinez, dar Donald Trump are acum alte prioritati, nu salvarea companiei chinezesti.