Google: Rol Major in RAZBOIUL Dur pe care l-a Pornit Huawei

Google poate juca un rol foarte important in razboiul dur pe care compania Huawei l-a pornit si il duce in momentul de fata cu guvernul SUA.

Google mediator

Google poate fi cheia in razboiul pe care Huawei il duce la un cu totul alt nivel in momentul de fata cu SUA, si in care implica inclusiv guvernul chinez, despre care spune ca ar putea impune sanctiuni dure impotriva companiilor americane. Google ar putea fi totusi compania care ar putea rezolva toata aceasta problema extrem de serioasa, iar asta pentru ca reinceperea colaborarii dintre ea si Google, impreuna cu o renuntare la noile sanctiuni, ar rezolva situatia.

Google face de ceva vreme cereri catre guvernul SUA pentru a-i permite sa isi reia relatiile comerciale cu Huawei, insa Donald Trump a ramas tacut in toata aceasta perioada, problemele aduse de Coronavirus fiind mai importante. Totusi, in fata noilor amenintari foarte serioase aduse de catre Huawei, Google poate fi compania care sa medieze o rezolvare a situatiei, mai ales ca este in centrul tuturor disputelor deoarece chinezii au nevoie de serviciile si aplicatiile sale in telefoane.

Google: Rol Major in RAZBOIUL Dur pe care l-a Pornit Huawei

Google a spus doar ca a depus cereri la guvernul SUA pentru a i se permite sa isi reia colaborarea cu Huawei, si a avertizat oamenii din intreaga lume sa nu instaleze serviciile sale in Android din surse nesigure. Google a colaborat de multe ori cu cei de la Huawei, si a aratat foarte clar ca doreste in continuare sa colaboreze cu chinezii, iar asta pentru ca ei au sute de milioane de utilizatori cu telefoane care folosesc AppGallery in momentul de fata, si nu Google Play Store.

Google a pierdut cateva milioane de utilizatori deocamdata, restul celor care folosesc versiuni mai vechi ale telefoanelor chinezilor ramanand in continuare la Google Play Store, dar situatia se va schimba. Google vrea ca oamenii sa revina in Google Play Store, vrea sa colaboreze in continuare cu Huawei, si ar putea ajuta chinezii sa se inteleaga intr-un final cu Donald Trump pentru a pune capat razboiului care nu este benefic pentru cineva.

Google are totusi putere limitata, si nu poate obliga guvernul SUA sa faca ceea ce nu vrea sa faca, astfel ca ramane de vazut in ce masura Huawei va avea norocul sa fie ajutata de catre compania americana.