DACIA Duster: Modelul SPECIAL de a Carui Existenta NU Stiai

DACIA Duster a existat la un moment dat inclusiv intr-o versiune speciala care chiar si acum pare ceva de necrezut in Romania, iata ce a fost oferit.

DACIA Duster bioetanol

DACIA Duster este un model de masina care exista de peste 10 ani pe pietele din Romania si Europa, avand succes foarte mare pana in momentul de fata, si asta e perfect normal din moment ce are un pret de vanzare bun. Totusi, ceea ce multa lume nu stie este ca la un moment dat, DACIA Duster a fost vandut inclusiv intr-o versiune speciala care avea motor cu bioetanol, ea fiind lansata in Franta cu nu mai putin de 10 ani in urma, dar n-a avut prea mult succes.

DACIA Duster a fost lansat atunci in versiune cu bioetanol in ideea de a le oferi oamenilor o versiune de masina mai prietenoasa cu mediul, totul pentru a contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Modelul nu era scump, iar separat de DACIA Duster, producatorul roman a lansat inclusiv un model special al DACIA Sandero cu motor pe bioetanol, insa niciunul dintre ele n-a rezistat prea mult, versiunile pe benzina si diesel fiind preferate de clienti.

DACIA Duster: Modelul SPECIAL de a Carui Existenta NU Stiai

DACIA Duster avea atunci un motor pe bioetanol care dezvolta 95 de cai-putere, astfel ca vorbim despte ceva simialr cu versiunea pe GPL pe care are tot o putere mica, deci nu vorbim despre diferente foarte mari. Pe de alta parte, versiunea pe GPL va avea mai mult succes decat cea pe bioetanol, iar asta nu doar pentru ca e vanduta in mai multe tari, ci si pentru ca e mai populara, multi modificandu-si de ani de zile masinile DACIA Duster pentru a functional cu GPL.

DACIA Duster a evoluat foarte mult de-a lungul anilor, iar in acest deceniu ne asteptam sa vedem si primele verisuni hibrid, sau cu motoare electrice, adica un nou salt mare facut de catre producator. O versiune hibrid a DACIA Duster ar putea fi lansata chiar anul viitor, la peste 10 ani de la cea cu bioetanol, in timp ce o prima versiune electrica ar putea fi lansata abia undeva prin 2025/2026, fara ca o data sa fi fost stabilita pana in acest moment.

DACIA Duster va evolua serios in continuare, dar electrificarea este acum principalul obiectiv al producatorului de la Mioveni, asa cum este si pentru cei de la Renault de ceva vreme.