LUNA: Imaginea INCREDIBILA, ce au Descoperit Cercetatorii

LUNA are astazi o imagine incredibila publicata de catre cercetatorii care au facut o descoperire uimitoare, iata ce vor sa faca acestia in curand.

LUNA gheata

LUNA este de mai bine de un deceniu analizata de catre Agentia Spatiala Europeana printr-o nava spatiala speciala care inregistreaza o varietate de imagini si date de acolo, ele ajutand la descoperirea multor mistere. Printre acestea se numara si descoperirea apei pe LUNA, desigur in forma inghetata, aceasta aflandu-se intr-o serie de cratere din preajma polului sau sud, iar mai jos avem si o imagine care ne prezinta cum arata acestea pe satelitul natural.

LUNA are aceasta apa inghetata descoperita de catre ESA in bazinul Pole-Aitken, apa fiind descoperita cu ajutorul unor analize termale facute de catre nava spatiala trimisa de europeni. ESA spune ca apa care exista pe LUNA va fi analizata si ar putea fi folosita in viitoarele misiuni care vor readuce astronautii acolo, sau care ar putea aduce primii turisti de pe Pamant, dar asta desigur doar daca ea va putea fi consumata asa cum este, sau in urma filtrarii.

LUNA: Imaginea INCREDIBILA, ce au Descoperit Cercetatorii

LUNA gheata apa

LUNA va avea primele probe din aceasta apa inghetata preluate de catre cei de la ESA abia undeva prin 2025, dupa ce va ajunge in zona nava lor spatiala capabila sa preia asemenea probe. Separat de apa de pe LUNA, cei de la ESA vor sa preia si alte tipuri de obiecte care pot fi blocate in cratere din cauza temperaturilor de pana la 200 de grade Celsius, ele urmand a fi incalzite si analizate direct acolo, cu datele trimise direct pe Pamant catre cercetatori.

LUNA va avea aceste explorari si analize facute pentru a se vedea in ce masura exista acolo resurse care sa poata sustine viata umana, iar daca acest lucru se va dovedi a fi adevarat, viata astronautilor va fi usurata. Desigur ca tot procesul este unul extrem de complicat, iar ESA are nevoie de multi ani pentru a putea finaliza aceasta misiune foarte importanta care implica LUNA, insa totul a mers bine pana acum, deci probabil va continua asa si in anii urmatori.

LUNA urmeaza sa fie explorata din nou nu doar de catre cei de la ESA, ci si de catre cei de la NASA, astfel ca in urmatorii ani vom afla cu siguranta mai multe informatii cu privire la ea.