Politia Romana: conditii in care poate fi cumparata mancare de Paste

Politia Romana mancare Paste

Politia Romana a publicat astazi o serie de explicatii foarte importante pentru cei care se pregatesc pentru Paste, fie ca e sarbatorit de catre catolici, sau ortodocsi, iar ceea ce spun au toritatile va poate ajuta sa evitati primirea unei amenzi considerabile de la politisti.

Politia Romana incearca sa le spuna cetatenilor din Romania cat mai multe in legatura cu ceea ce ar trebui sa stie privind procurarea mancarii pentru Paste in conditiile in care exista atat de multe limitari, si ar fi bine sa respectati cu strictete tot ceea ce se recomanda.

Sărbătorile pascale, la un pas distanță…

Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație?

Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico – sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?

Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș?

Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate.”

Sărbătorile pascale, la un pas distanță…❓Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de…

Publicată de Politia Romana pe Joi, 9 aprilie 2020