Huawei P40 Pro: Explicatia unei Mari PLANGERI a Clientilor

Huawei P40 Pro ofera o explicatie oficiala pentru una dintre marile plangeri ale clientilor cu privire la noile modele de telefoane premium din martie.

Huawei P40 Pro refresh ecran

Huawei P40 Pro este cel mai recent telefon lansat de catre compania Huawei, iar dupa cum prea bine stiti deja, dispozitivul are specificatii impresionante, dar exista totusi o limitare pentru o functie importanta. Huawei P40 Pro nu are o rata de refresh de 120 Hz, din pacate, ecranul sau fiind limitat la doar 90 Hz, iar CEO-ul Huawei pentru divizia de produse dedicate consumatorilor a explicat si ce anume sta in spatele acestei limitari pe care unii fani o reclama.

Huawei P40 Pro nu are o rata de refresh de 120 Hz pentru ca aceasta ar fi generat un consum foarte mare al bateriei, ceea ce am vazut desigur si la alte modele de telefoane mobile. In cazul Samsung GALAXY S20,a ctivarea ratei de refresh de 120 Hz pentru ecran reduce autonomia bateriei cu 2 ore, deci in cazul Huawei P40 Pro se pierde mai putin din autonomie daca e activata rata de refresh de doar 90 Hz, insa nu toata lumea e prea multumita de asta.

Huawei P40 Pro: Explicatia unei Mari PLANGERI a Clientilor

Huawei P40 Pro nu are disponibila rata de refresh de 120 Hz pentru ecran si din cauza “altor aspecte” despre care CEO-ul diviziei de produse pentru consumatori nu a vorbit cu presa. Desigur ca si aceste motive vor aparea intr-un final in presa, insa pana atunci ramanem doar cu faptul ca Huawei P40 Pro nu are nici macar disponibila optiunea pentru a activa aceasta functie, cu riscul de a reduce intr-o oarecare masura autonomia bateriei in folosirea zilnica.

“Yu Chengdong a spus că telefonul mobil Huawei P40 Pro poate folosi în mod natural și un ecran de 120Hz, dar, având în vedere consumul de energie al telefonului mobil și alte aspecte, ecranul de 90Hz este în cele din urmă utilizat. Yu Chengdong a spus că ecranul de 90Hz al Huawei P40 Pro / P40 Pro + a fost optimizat pentru a fi foarte neted.”

Huawei P40 Pro ar putea avea optiunea activata, probabil, candva, asa cum pe Samsung GALAXY S20 e asteptata o optiune care sa permita folosirea rezolutiei maxime a telefonului cu rata de refresh de 120 Hz. Desigur ca asta depinde foarte mult de cei de la Huawei, insa in momentul de fata Huawei P40 Pro nu are asa ceva, si poate ca ecranele nici macar nu pot suporta in conditii optime o asemenea rata de refresh pentru folosirea zilnica a dispozitivelor.

Huawei P40 Pro a fost prezentat pe final de martie de catre compania chinezeasca, si urmeaza sa ajunga foarte curand in magazinele din intreaga lume pentru clientii care sunt dornici sa il cumpere.