Apple si Google Ajuta la MONITORIZAREA Oamenilor in Pandemia Coronavirus

Apple si Google au anuntat un parteneriat foarte important care va ajuta Guvernele sa monitorizeze oamenii pentru a opri pandemia de Coronavirus.

apple google monitorizare coronavirus

Apple si Google au anuntat o colaborare extrem de importanta pentru toata planeta in momentul de fata, aceasta urmand a contribui si la ridicarea unora dintre masurile privind distantarea sociala. Apple si Google vor implementa in iOS si Android un set special de API-uri care le vor permite guvernelor din toata lumea sa creeze aplicatii care sa detecteze contactul dintre persoane, si sa le notifice daca au avut la un moment dat un cntact apropiat cu o persoana infectata cu Coronavirus.

Apple si Google vor oferi o serie de API-uri care le vor permite telefoanelor sa interactioneze unele cu altele prin Bluetooth, si sa faca schimb anonimizat de informatii. Aceste API-uri vor fi integrate in aplicatii dezvoltate de diverse guverne din toata lumea, iar acolo oamenii vor trebui, cel mai probabil, sa se inregistreze cu datele personale, astfel incat atunci cand ei sunt confirmati ca infectati, ceilalti care au intrat in contact cu ei sa fie notificati in legatura cu acest lucru.

Din cate se pare, aceste notificari vor fi trimise anonimizat, adica fara denumirea persoanei cu care s-a intrat in contact apropiat, oamenii doar fiind instiintati ca au fost in contact apropiat cu cineva infectat cu Coronavirus. Desi API-urile vor folosi Bluetooth, va fi fie necesara preluarea de informatii despre locatie, atat pentru a ajuta guvernele sa afle pe unde s-au plimbat cei infectati, iar asta poate contribui la izolarea rapida a unor focare, cat si pentru a ne spune daca am intrat in contact cu o persoana infectata.

Intr-o prima faza, Apple si Google vor lansa in mai API-urile speciale pentru aplicatiile care vor fi dezvoltate de catre guverne, si totul se face in parteneriat cu diverse agentii guvernamentale. Aplicatii oficiale ale acestora vor fi publicate in App Store si Google Play Store, iar cei interesati le vor putea instala, deci initial baza de utilizatori va fi redusa, dar pe masura ce oamenii vor dori sa se protejeze, numarul de informatii va fi mai mare, si mai relevant.

Apple Google MONITORIZARE Coronavirus explicatie

“În primul rând, în mai, ambele companii vor elibera API-uri care permit interoperabilitatea între dispozitivele Android și iOS, utilizând aplicații de la autoritățile de sănătate publică. Aceste aplicații oficiale vor fi disponibile pentru utilizatori să le descarce prin magazinele de aplicații respective. În al doilea rând, în următoarele luni, Apple și Google vor lucra pentru a permite o platformă mai largă de urmărire a contactelor bazată pe Bluetooth, prin construirea acestei funcționalități în platformele de bază. Aceasta este o soluție mai robustă decât o API și ar permite mai multor persoane să participe, dacă aleg să aleagă, precum și să permită interacțiunea cu un ecosistem mai larg de aplicații și autoritățile sanitare guvernamentale.”

Apple Google MONITORIZARE Coronavirus detalii

Intr-o a doua faza, Apple si Google vor implementa direct in iOS si Android acest sistem de monitorizare, care va putea fi activat din meniurile de setari ale telefoanelor. Schimbul de date va fi facut automat cu telefoanele care-l au activ, iar daca se dovedeste ca am fost in contact cu o persoana confirmata ca fiind infectata cu Coronavirus, telefonul ne va notifica, si ne va spune ca trebuie sa descarcam aplicatia agentiei guvernamentale a statului din care facem parte pentru a afla mai multe informatii.

Totul este deocamdata destul de confuz, dar daca foarte multa lume va folosi acest sistem, atunci relaxarea lmitarilor de deplasare si a masurilor de distantare sociala va fi mult mai usor de facut.