YouTube interzice clipurile video cu teorii false despre 5G, COVID-19

YouTube interzice clipuri COVID-19 5G

YouTube, dupa foarte mult timp in care s-a incapatanat sa sustina practica, a decis sa interzica in platforma sa clipurile video cu teorii false privind 5G si presupusele pericole pe care aceasta tehnologie le-ar avea pentru oamenii care se afla in preajma statiilor radio.

YouTube, dintr-odata, spune ceea ce vedeti mai jos in legatura cu materialele de acest gen, facand legatura si cu Coronavirus, clipurile video cu minciuni privind acest virus fiind deasemenea interzise, dar mult mai repede decat in cazul celor privind tehnologia 5G.

YouTube a fost sursa de foarte multe clipuri video cu minciuni privind COVID-19 si 5G in ulimele luni, separat de zilnicele clipuri video cu minciuni despre viata in general, iar acum compania pare sa se fi trezit la realitate pentru a pune capat acestor practici.

YouTube pare sa fi ajuns intr-un final la concluzia ca aceste tipuri de clipuri video le fac rau oamenilor, ceva ce trebuia sa vedem de mult mai mult timp de la platforma, dar iata ca intr-un final ajunge si ea la concluzia ca situatia trebuie sa fie cu totul alta.

“Avem politici clare care interzic videoclipurile care promovează metode nesubstanțate din punct de vedere medical pentru a preveni coronavirusul în locul căutării tratamentului medical și eliminăm rapid videoclipurile care încalcă aceste politici atunci când ne sunt semnalate … Acum orice conținut care contestă existența sau transmiterea Covid-19, ca descrisă de OMS [Organizația Mondială a Sănătății] și de autoritățile locale de sănătate încalcă politicile YouTube. Aceasta include teorii ale conspirației care susțin că simptomele sunt cauzate de 5G. Pentru conținutul de frontieră care ar putea dezinforma utilizatorii în moduri nocive, reducem recomandările. Vom continua să evaluăm impactul acestor videoclipuri asupra comunităților din întreaga lume.”