DIGI, Vodafone, Orange, Telekom: Anuntul OFICIAL pentru Romania

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom sunt motivul pentru care un anunt oficial pentru Romania a fost facut de catre autoritati, iata ce a fost declarat.

DIGI Vodafone Orange Telekom trafic

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom sunt in centrul unui anunt oficial care a venit saptamana aceasta, si vorbim despre ceva ce probabil ca n-ar trebui sa surprinda foarte multa lume in aceasta perioada din an. Conform datelor furnizate de catre cei de la ANCOM, DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au anuntat ca traficul de internet a crescut in medie cu 12% in perioada pandemiei de Coronavirus, cu minim de 7% si maxim de 20% in toata tara.

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom spun deasemenea ca numarul de apeluri telefonice a crescut in medie cu 22%,in timp ce in retelele fixe se inregistreaza o crestere medie de 22.7%. Problema este ca DIGI, Vodafone, Orange, Telekom se confrunta cu tot mai multe situatii de congestie a retelelor mobile de acces, adica peste 80% grad de incarcare a porturilor si a resurselor radio, asta desi mai toti au spus ca sunt pregatiti pentru situatiile acestea.

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom: Anuntul OFICIAL pentru Romania

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au anuntat si ca traficul de date total raportat la punctele comune de interconectare din Romania, adica peering si tranzit, a crescut cu valori cuprinse intre 10% si 33%, deci o medie de 21.5%. Acum daca e sa fiu sincer, as spune ca ma asteptam ca ma asteptam ca traficul de internet in retelele DIGI, Vodafone, Orange, Telekom sa creasca mult mai mult decat atat, avand in vedere numarul mare de oameni care sta in casa in aceasta perioada.

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au raportat totusi niste date diferite, dar asta nu inseamna ca oamenii n-au stat acasa, ci doar ca si-au mai ocupat timpul si cu altceva decat streaming. DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au luat masuri pentru a monitoriza mai atent traficul de date inregistrat in retele in aceasta perioada, si spun ca au echipamente pregatite in cazul in care va fi nevoie de suplimentari, sau schimbari, ceea ce ar trebui sa ne asigure continuitatea serviciilor.

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au oferit, aproape toti, inclusiv trafic de internet gratuit in aceasta perioada, insa chiar si asa, se pare ca oamenii n-au consumat totusi in cantitati chiar atat de mari toate alocarile.