Facebook doteaza spitalele din Marea Britanie cu aparate de videoconferinta

facebook portal spitale

Facebook va dona catre spitalele din Marea Britanie nu mai putin de 2050 de dispozitive Portal, adica acelea prin care utilizatorii din platforma sa pot face apeluri video, sau doar audio, ele urmand a fi folosite pentru videoconferinte de catre cadrele medicale.

Facebook participa intr-un program pilot creat de catre autoritatile din Marea Britanie, ele dorind sa le ofere cadrelor medicale metode mai simple de a comunica, acestea putand fi folosite si pentru a le permite pacientilor sa comunice cu persoanele apropiate.

Facebook a lansat in 2018 dispozitivele portal, iar ele pot face apeluri video nu doar prin reteaua de socializare, ci si prin intermediul WhatsApp, astfel ca vorbim despre doua platforme cu un numar cumulat de peste 4 miliarde de utilizatori, desi numarul celor unici e probabil undeva pe la jumatate.

Facebook nu a donat la fel de multi bani precum alte companii pentru a sustine lupta impotriva Coronavirus, insa iata ca face totusi cate ceva pentru anumite tari, nu pentru toate, ci doar pentru cele din care genereaza si foarte multi bani de pe urma clientilor.

“Ca parte a acestei lucrări, Facebook va oferi până la 2.050 din dispozitivele sale de apel video gratuit pentru spitale, case de îngrijire și alte setări, inclusiv spitale, dizabilități de învățare a pacienților și unități de autism. 50 dintre dispozitive au fost deja dislocate pe site-urile pilot din Surrey, cu Manchester, Newcastle și Londra și alte zone de urmat, cu sprijinul Accenture.”