Calea Lactee: Anuntul INCREDIBIL, ce a DISPARUT din Galaxie

Calea Lactee este in centrul unui anunt incredibil venit de la cercetatori, iata ce ar fi disparut in totalitate din galaxia noastra, si ce inseamna asta.

Calea Lactee nebula

Calea Lactee ascunde in intinsul intuneric foarte multe planete, stele, asteroizi, comete, si multe alte obiecte, iar cercetatorii ar fi descoperit ca unul dintre elementele care compun galaxia ar fi disparut. Mai exact, e vorba de o nebula din Calea Lactee care a fost descoperita cu mult timp in urma, ea avand o stralucire ce putea fi detectata doar cu ajutorul unui telescop cu raze X, insa se pare ca acum nu mai poate fi detectata de cercetatori.

Calea Lactee a avut in aceasta nebula detectati neutrini detectati folosind telescoape cu raze X, insa un grup de cercetatori a incercat o metoda noua de a ii analiza, doar ca nu a mai gasit acea formatiune din galaxie. In acea nebula se credea ca exista materie neagra, ceva ce foarte multi cercetatori cauta acum prin Calea Lactee, insa analizarea folosind metoda noua nu a mai putut detecta ceva in zona in care a fost gasita ea initial de alti cercetatori.

Calea Lactee: Anuntul INCREDIBIL, ce a DISPARUT din Galaxie

Calea Lactee a avut acum cativa ani descoperita acea nebuna de catre studii facute atunci de catre unii cercetatori, insa cele repetate acum n-au putut confirma existenta acelei posibile surse de materie neagra. Studiul in care acea nebula nu apare este unul discutat de multi cercetatori deoarece ar fi fost axat pe un numar redus de frecvente de analiza a galaxiei Calea Lactee, si chiar daca inclusiv cea folosita pentru a descoperi initial nebula e utilizata, unii spun ca lipsa ei s-ar datora spectrului restrans folosit.

“Calea Lactee poate să lipsească o strălucire ciudată cu raze X, asociată cu materia întunecată în alte galaxii, a descoperit un nou studiu. Oamenii se gândesc cum să caute acești neutrini cu raze X de ceva vreme. Am intrat și am avut o idee nouă despre cum să le căutăm. Echipa este relativ sigură că Calea Lactee are materie întunecată. Și este atât de aproape și acoperă atât de mult cerul nostru încât materia întunecată ar trebui să apară cu siguranță în datele lor, dacă este, au scris – pentru același motiv că este mult mai ușor să localizezi o lampă mare în dormitorul tău decât un LED mic departe.”

Calea Lactee este considerata de catre multi ca fiind o “casa” pentru materie neagra, iar acea nebula era privita de cercetatori ca o locatie in care aceasta ar putea fi observata pentru prima oara, dar noile descoperiri contrazic asta. Desigur ca nu toata lumea se increde in ele, insa in lipsa altor analize pentru respectiva zona din Calea Lactee, si pe mai multe frecvente, acum comunitatea stiintifica are cercetatorii in tabere opuse in ceea ce priveste acea nebula.

Calea Lactee are foarte multe secrete ascunse in interiorul sau, si ramane de vazut ce anume va mai fi dezvaluit de catre cercetatori, sau ce controverse vor mai aparea.