Gaura Neagra: Anuntul ULUITOR, Descoperirea din Calea Lactee

Gaura neagra din Calea Lactee a ajutat cercetatorii sa faca o noua descoperire uluitoare in galaxia noastra, iata ce anunt foarte important a fost facut.

Gaura Neagra relativitate

Gaura neagra din galaxia Calea Lactee este in centrul unui anunt uluitor venit de la cercetatorii care o monitorizeaza cu foarte mare atentie, ei reusind sa faca o descoperire care confirma o veche teorie. Mai exact, vechea teorie gravitationala a lui Albert Eistein este confirmata de o descoperire facuta de catre cercetatori in apropiere de gaura neagra din Calea Lactee, si e ceva ce a surprins foarte multa lume in ultima perioada.

Gaura neagra are mai multe stele care o orbiteaza, dar pentru una dintre ele, care are denumirea S2, a fost descoperita o miscare eliptica injurul centrului galaxiei Calea Lactee. Desi au observat si analizat aceasta stea pentru o perioada foarte lunga de timp, abia acum au ajuns la concluzia ca elipsa pe care formeaza miscarile acestei stele se roteste in timp, in cadrul une teorii a relativitatii generale, formualte de catre cercetatorul Schwarzschild.

Gaura Neagra: Anuntul ULUITOR, Descoperirea din Calea Lactee

Gaura neagra ajuta practic acum cercetatorii sa confirme pentru a doua teoria relativitatii pe care Albert Einstein a formulat-o cu multe decenii in urma. O descoperire similara a fost facuta de catre cercetatori cu foarte mult timp in urma in ceea ce priveste orbita pe care o are planeta Mercur, insa in cazul descoperirii de acum privind gaura neagra din Calea Lactee vorbim totusi despre ceva diferit, si mult mai important, in final.

“În 1915, Einstein și-a dat seama că noua formulată teorie generală a relativității a explicat o ciudată ciudă pe orbita lui Mercur. Acum, același efect a fost găsit pe orbita unei stele a enormului orificiu negru din inima Căii Lactee, cercetătorii cu raportul de colaborare GRAVITY 16 aprilie în Astronomie & Astrofizică.”

Gaura neagra este intens studiata, impreuna cu tot ceea ce exista in jurul sau, cercetatorii incercand sa descopere posibile erori in teoria relativitatii formulata de catre Einstein, dar pana acum n-au reusit. Este totusi foarte interesant cum incearca cercetatorii sa vada daca gaura neagra din Calea Lactee ii poate ajuta sa demonstreze ca o teorie veche de peste 1 secol nu mai este valabila, toate eforturile lor avand pana acum ca rezultat doar confirmarea ei.

Gaura neagra a fost si va ramane sursa de foarte multe descoperiri, sau de confirmari pentru diverse teorii foarte vechi, deci ramane sa vedem ce altceva ne vor mai spune cercetatorii.